Αντίρρηση εμπόρων σε ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ

Να μην αποδεχθεί νέα δημοσιονομικά μέτρα και να μην υποκύψει στις απαιτήσεις περαιτέρω μείωσης των ασφαλιστικών και κοινωνικών παροχών καθώς και στη μεταβολή του ΦΠΑ, ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση οι μικρομεσαίοι της αγοράς, διότι οι αποφάσεις αυτές θα έχουν καταστροφικές συνέπειες στην ελληνική αγορά και ιδιαίτερα στη νησιωτική μας οικονομία.

 

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, για τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

 

Ο κ. Κορκίδης σχολίασε: «…εμείς θέλουμε, αλλά δεν μπορούμε και οι δανειστές που μπορούν δεν θέλουν να περάσουμε άμεσα στην επόμενη φάση. Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με τα προβλήματα, που διαρκώς παρουσιάζονται στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και τρόικας, διερωτάται κανείς εάν έχει αξία να διατυπωθεί μία ακόμα έκκληση, ώστε να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο. Το μόνο που μπορεί να σκεφτεί ένας άνθρωπος της αγοράς, αναφορικά με τα παζάρια και τον τρόπο της διαπραγμάτευσης είναι κατά πόσο τελικά επιδιώκεται να κλείσει μια ισορροπημένη συμφωνία;”

 

Όμως, όπως υπογράμμισε στις δηλώσεις του, “το θρίλερ της σύγκλισης μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, κινδυνεύει να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στην οικονομία, στο εμπόριο και στη λειτουργία της αγοράς. Λίγες εβδομάδες πριν τις γιορτές, το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι να ενταθεί η ανασφάλεια του καταναλωτικού κοινού, να μειωθεί η εμπορική κίνηση και να επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο η ρευστότητα των επιχειρήσεων στην αγορά”.

 

Ο κ. Κορκίδης σημείωσε ακόμη ότι η τρόικα πρέπει να καταλάβει πως η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις και είναι προς το συμφέρον όλων να βρεθεί μια ρεαλιστική λύση.

 

“Η αγωνία μας και η αβεβαιότητα για το αύριο, δυστυχώς, παρατείνονται όπως φαίνεται μαζί με το Μνημόνιο. Καλούμε για άλλη μια φορά όλους τους εμπλεκόμενους, εντός και εκτός Ελλάδας, να επιδείξουν ειλικρίνεια και υπευθυνότητα, ώστε να μην έχουμε ένα επικίνδυνο πισωγύρισμα…» σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.