Απ. Τζιτζικώστας: Η διεκδίκηση για την ολοκλήρωση του μετρό θα συνεχιστεί και με τη νέα κυβέρνηση

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα διεκδικήσει τη συνέχιση και την ολοκλήρωση των εργασιών του μετρό Θεσσαλονίκης και αμέσως μετά τις εκλογές, ενώ, μόλις σχηματιστεί νέα κυβέρνηση, η διοίκηση της ΠΚΜ θα ασκήσει πιέσεις, ώστε να ασχοληθεί άμεσα με το θέμα.

 

Αυτό διεμήνυσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας στον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Γιώργο Ορφανό κατά τη διάρκεια χθεσινής συνάντησής τους, που έγινε με φόντο τις εκλογές. Ο περιφερειάρχης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα του μετρό, λέγοντας ότι η διοίκηση της ΠΚΜ έχει ζητήσει και περιμένει τις θέσεις όλων των κομμάτων. «Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να περιμένει άλλο.

 

Οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούν να ταλαιπωρούνται άλλο και η διεκδίκηση της περιφέρειας, έτσι όπως υπήρξε μέχρι σήμερα, έτσι θα συνεχιστεί και αμέσως μετά τις εκλογές, πιέζοντας και τη νέα κυβέρνηση να ασχοληθεί άμεσα με το μετρό», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης σημείωσε πως είναι αναγκαία η εξεύρεση άμεσης λύσης για τη συνέχιση των εργασιών από την ανάδοχο εταιρεία, καθώς και η σύνδεση του μετρό με το αρχαιολογικό έργο της πόλης.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης για τον τουρισμό και τις κοινές δράσεις που αναπτύχθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και αυτές που θα υλοποιηθούν το 2015. Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Ορφανό και για την πορεία του ΕΣΠΑ, λέγοντας πως η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει καταφέρει για άλλη μία φορά να φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα.

 

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία