Απαγορεύτηκε η προβολή της ταινίας «Έξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες» στην Αίγυπτο

Η Αίγυπτος απαγόρευσε την κινηματογραφική προβολή του χολιγουντιανού βιβλικού έπους «Έξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες» όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ένας εκπρόσωπος του στούντιο παραγωγής ταινιών 20 Century Fox.

Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να εξηγήσει τον λόγο της απαγόρευσης, αλλά είναι εκ των προτέρων γνωστό ότι οι κινηματογραφικές παραγωγές που απεικονίζουν βιβλικές μορφές έχουν απαγορευθεί σε αυτή την μουσουλμανική χώρα.

 

Νωρίτερα φέτος και σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής απαγορεύτηκε η προβολή του επίσης βιβλικού έπους της εταιρείας παραγωγής Paramount Pictures με τίτλο «Νώε» εξαιτίας της απεικόνισης του προφήτη, η οποία απαγορεύεται στο Ισλάμ.

 

Η ταινία, «Έξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες» σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ και με πρωταγωνιστή τον Κρίστιαν Μπέιλ, δραματοποιεί την βιβλική έξοδο του Μωυσή που οδήγησε τους Εβραίους μακριά από την Αίγυπτο. Η παραγωγή της ταινίας με εκτιμώμενο προϋπολογισμό ύψους 140 εκατομμυρίων δολαρίων έχει δεχτεί αυστηρή κριτική για την παρουσία κυρίως λευκών στους πρωταγωνιστικούς ρόλους αλλά και για ορισμένους ιστορικούς αναχρονισμούς.

 

Το Μαρόκο έχει επίσης απαγορεύσει την ταινία, η οποία έχει μέχρι στιγμής αποφέρει στα ταμεία 107 εκατομμύρια δολάρια στις μόλις δύο εβδομάδες της παγκόσμιας προβολής της.

Η απαγόρευση της ταινίας «Έξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες» έρχεται τη στιγμή που ένα άλλο στούντιο η Sony Pictures βρέθηκε αντιμέτωπη με μια καταστροφική κυβερνοεπίθεση για την ταινία “The Interview” που μεταφέρει στην οθόνη ένα φανταστικό σενάριο για τη δολοφονία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.