Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Ποτάμι για τον Λυκούδη

«Είμαστε υπερήφανοι για τον Σπύρο Λυκούδη» απάντησε το «Ποτάμι» στο ειρωνικό σχόλιο του Δημήτρη Παπαδημούλη ότι το κόμμα που επέλεξε το σλόγκαν «πολιτική χωρίς πολιτικούς τώρα “διευρύνεται” με τα υπόλοιπα του κομματικού συστήματος». Πολιτική αντιπαράθεση με επιχειρήματα κι όχι προσωπικές επιθέσεις, ζήτησε μετά τις επικρίσεις ο ίδιος ο επικεφαλής των Μεταρρυθμιστών.

 

Απαντώντας στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μέσω twitter επιτέθηκε για τις προσχωρήσεις στελεχών στο Ποτάμι από άλλα κόμματα και συγκεκριμένα σε αυτή του Σπύρου Λυκούδη, το Ποτάμι απάντηση μέσω του υπεύθυνου του τομέα Οικονομίας του κόμματος Θανάση Σκόκουαναφέροντας: «Ο Δημήτρης Παπαδημούλης θα έπρεπε να θλίβεται, αν όχι να ντρέπεται, για τον θαυμασμό του αρχηγού του στους Χαϊκάλη – Καμμένο. Κάποιοι θα πρέπει να κοιτάζονται προσεκτικά στον καθρέφτη πριν μιλήσουν».

 

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν είχε εκφράσει μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter «θλίψη» για το γεγονός ότι το Ποτάμι, μετά την ένταξη σε αυτό στελεχών του κόμματος «Δράση» και «αφού λανσάρισε το λαϊκίστικο σλόγκαν «πολιτική χωρίς πολιτικούς», τώρα «διευρύνεται», με τα υπόλοιπα του κομματικού συστήματος», αναφερόμενος συγκεκριμένα στον κ. Λυκούδη και στην δήλωση του Στ. Θεοδωράκη ότι εκπροσωπεί «την Αριστερά που θέλουμε».

«Το Ποτάμι έχει κάθε δικαίωμα να νοιώθει περήφανο για την σύμπραξη με Λυκούδη. Αναμένεται η κρίση των πολιτών. Με σταυρό,όχι στο Επικρατείας», ήταν το νέο σχόλιο του Δημήτρη Παπαδημούλη μετά την απάντηση του Θανάση Σκόκου.

 

Με αφορμή τις επικρίσεις που δέχθηκε από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη και στελέχη της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, ο επικεφαλής των Μεταρρυθμιστών, Σπύρος Λυκούδης, ζήτησε πολιτική αντιπαράθεση με επιχειρήματα κι όχι προσωπικές επιθέσεις.

 

«Ήταν βέβαιο πως η συμπόρευσή μου με το Ποτάμι θα προκαλούσε σε πολλούς ταραχή και εκνευρισμό. Ιδιαίτερα στους γνωστούς κομπλεξικούς και ζηλόφθονους. Στην απρόκλητη προσωπική επίθεση εναντίον μου του Δημήτρη Παπαδημούλη, θα μπορούσα να απαντήσω με προσωπικές αναφορές για τον ίδιο που θα τον έκαναν – και το ξέρει – να μην μπορεί να σταθεί. Δεν θα το κάνω. Η πολιτική ζωή του τόπου ασφυκτιά. Ας την υπερασπίσουμε με πολιτισμένο διάλογο οι υπόλοιποι και ας αφήσουμε τον Παπαδημούλη στον δικό του «κόσμο», τονίζει ο αναξάρτητος βουλευτής.