Απάντηση έξι σημείων από Παπαγεωργόπουλο για τη νέα δίωξη

Τι λέει ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης σχετικά με τη νέα δίωξη που ασκείται σε βάρος του για παράνομες ειδικές εντολές πληρωμής που δημιούργησαν έλλειμμα άνω του 1 εκατ. ευρώ στο ταμείο του δήμου.

 

Ανακοίνωση έξι σημείων, σχετικά με τη νέα ποινική δίωξη που ασκείται σε βάρος του, εξέδωσε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

 

Η δίωξη αφορά παράνομες ειδικές εντολές πληρωμής που δημιούργησαν έλλειμμα άνω του 1 εκατ. ευρώ στο ταμείο του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ένας αντιδήμαρχος και πέντε δημοτικοί υπάλληλοι.

 

Στην ανακοίνωσή του ο πρώην δήμαρχος τονίζει: «Διαβάζω στις Εφημερίδες ότι προτείνεται για άλλη μία φορά η παραπομπή μου στο Δικαστήριο ως Δημάρχου Θεσσαλονίκης, αυτή τη φορά για τις «ειδικές εντολές»… των Αντιδημάρχων Οικονομικών όταν:

 

«α) Οι ειδικές εντολές των Αντιδημάρχων Οικονομικών ενεκρίνοντο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το Υπουργείο Οικονομικών, την Περιφέρεια Κ.Μ., τους Ορκωτούς Ελεγκτές, την Δημαρχιακή Επιτροπή, το Δημοτικό Συμβούλιο κλπ!

 

β) Το καθεστώς των ειδικών εντολών των Αντιδημάρχων Οικονομικών λειτουργούσε από ιδρύσεως του Δήμου Θεσσαλονίκης χωρίς καμία παρατήρηση από οποιοδήποτε Ελεγκτικό Όργανο! Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το 1998, ένα χρόνο πριν ορκισθώ Δήμαρχος, είχαν υπογραφεί στον Δ.Θ. 285 ειδικές εντολές από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών.
 

γ) Ο εκάστοτε Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν εμπλέκεται στην οικονομική διαχείριση του Δήμου, η οποία διεκπεραιώνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, διευθύνσεις και τμήματα, χωρίς οποιαδήποτε παρεμβολή, συμμετοχή, ή ανάμειξη του Δημάρχου!
 

δ) Η διαδικασία της εκδόσεως των ειδικών εντολών διεκπεραιωνόταν εξ ολοκλήρου χωρίς οποιαδήποτε υπογραφή Δημάρχου, αφού ο Δήμαρχος πάντοτε εκχωρούσε όλες τις αρμοδιότητές του που είχαν σχέση με τα οικονομικά του Δήμου!
 

ε) Σύμφωνα με τον Νόμο 2690/99 δεν νοείται «παράλληλη άσκηση των ιδίων εξουσιών» και από το πρόσωπο που τις εκχώρησε και από το πρόσωπο στο οποίο εκχωρήθηκαν, γεγονός το οποίο έχει επιβεβαιώσει με σειρά αποφάσεών του ο ίδιος ο Άρειος Πάγος!
 

στ)Δεν υπάρχει κάποια οικονομική εκκρεμότητα στο Δήμο Θεσσαλονίκης από το θέμα των ειδικών εντολών των αντιδημάρχων οικονομικών, κατά την περίοδο της Δημαρχίας μου.
 

Παρόλα αυτά παραπέμπομαι…
 

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα δώσει την εξήγηση».

 

 

Πηγή: voria.gr