Αττικό Μετρό: Το 2018 θα λειτουργήσει το μετρό Θεσσαλονίκης

Για το τεχνικό σκέλος, έχουν απορροφηθεί έως σήμερα 361.520.839,22 ευρώ, ενώ έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών εργασιών, σύμφωνα με την εταιρεία.

 

Την εκτίμηση ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης θα τεθεί σε λειτουργία μέσα στο2018, σε πρώτη φάση χωρίς το σταθμό Βενιζέλου έκανε η Αττικό Μετρό Α.Ε. σε απάντηση που έδωσε στην ερώτηση του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Γκιουλέκα.
 

 Συγκεκριμένα, ο κ. Γκιουλέκας, ο οποίος επανέφερε για πολλοστή φορά το θέμα του Μετρό στην Βουλή, επισήμανε στις 20 Νοεμβρίου,ότι:
      

«Δεν υπάρχει περιθώριο να χαθεί άλλος χρόνος. Πρέπει πάση θυσία να προχωρήσει το Μετρό Θεσσαλονίκης, χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Είναι κοινή απαίτηση όλων των Θεσσαλονικέων. Η Θεσσαλονίκη υψώνει κραυγή προς τον αρμόδιο υπουργό να επιληφθεί προσωπικά ώστε να συνεχιστούν τάχιστα οι εργασίες του μετρό. Η πόλη δεν μπορεί να παραμένει άλλο γεμάτη ανενεργά εργοτάξια, τα οποία προκαλούν κυκλοφοριακό έμφραγμα και δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων».
     

«Το Μετρό Θεσσαλονίκης, ένα τόσο σημαντικό και απαραίτητο έργο για την πόλη, έχει γίνει “γεφύρι της Άρτας”. Αντίθετα, στην Αθήνα το Μετρό συνεχίζει απρόσκοπτα τις επεκτάσεις του ενώ στην Θεσσαλονίκη βιώνουμε τόσα χρόνια αυτή την κατάσταση», κατέληξε ο βουλευτής.
 

Αναφορικά με το ποια είναι η μήνα προς μήνα απορρόφηση των διατεθέντων κονδυλίων για το έργο, η Αττικό Μετρό απάντησε πως, αποκλειστικά για το τεχνικό σκέλος, έχουν απορροφηθεί έως σήμερα 361.520.839,22 ευρώ, αλλά και ότι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών εργασιών.
 

Στον ανάδοχο ρίχνει ευθύνες για τις καθυστερήσεις η Αττικό Μετρό
 

Σχετικά με τους σταθμούς «Αναλήψεως» και «Βούλγαρη», η  Αττικό Μέτρο παραδέχεται στην απάντησή της υπαιτιότητα της αναδόχου εταιρείας για τις σημαντικές καθυστερήσεις εξαιτίας λανθασμένων προβλέψεων και κάποιων τεχνικών θεμάτων που προέκυψαν στο στάδιο της μελέτης.
 

Μεταφέρθηκαν οι Μετροπόντικες στη Νέα Ελβετία
 
Όσον αφορά στους Μετροπόντικες, αυτοί, σύμφωνα με την απάντηση, έχουν, ήδη, μεταφερθεί από την Ανάληψη στο σταθμό της Ν.Ελβετίας και συναρμολογούνται για να ξεκινήσουν οι εργασίες με αντίθετη φορά.

 

Πηγή: voria.gr