Απέραντο σκουπιδότοπο θύμιζε η παλιά «Αλυσίδα»

Τόνους από μπάζα, ογκώδη αντικείμενα και κλαδιά, αλλά και κάθε λογής απορρίμματα απομάκρυναν τα συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης από το ακίνητο της παλιάς «Αλυσίδας», το οποίο είχε μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο, αλλά και σε μια ρυπογόνο εστία που εγκυμονούσε κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

 

Η μεγάλη επιχείρηση του δήμου Θεσσαλονίκης για τον καθαρισμό του χώρου πραγματοποιήθηκε έπειτα από σχετική εισαγγελική παραγγελία. Το τελευταίο διάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες του κεντρικού δήμου είχαν δεχθεί πολλές καταγγελίες από κατοίκους της γύρω περιοχής για την τριτοκοσμική εικόνα που παρουσίαζε ο χώρος, ενώ υπήρξαν και σχετικές αναφορές από τους τομεάρχες-επόπτες της καθαριότητας.

Στην επιχείρηση καθαρισμού, στην οποία ήταν παρόντες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς και ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Θωμάς Ψαρράς, χρησιμοποιήθηκαν έξι φορτηγά, τρία μεγάλα και τρία μικρά, δύο φορτωτές και ένα ειδικό όχημα περισυλλογής κλαδιών.

Τα συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησαν στον γενικό καθαρισμό του οικοπέδου που περικλείεται από τις οδούς Δανιόλου, Αλεξάνδρου Σταύρου, Αλκμήνης και Κορίνθου, καθώς και των εξωτερικών χώρων της «Αλυσίδας», στην πλευρά των οδών Δανιόλου και Κορίνθου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης, από την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου, τον περασμένο Σεπτέμβριο, μέχρι και σήμερα έχουν οργανωθεί συνολικά 72 επιχειρήσεις καθαρισμού, οι οποίες, σύμφωνα με τον κ. Παππά, ως στόχο τους έχουν την αναβάθμιση της εικόνας που παρουσιάζουν περιοχές της πόλης, αλλά πρωτίστως την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία