Ο δήμος Θερμαϊκού νοικοκυρεύει τις υπηρεσίες του

Την οργάνωση και λειτουργία κεντρικού αποθηκευτικού χώρου του δήμου Θερμαϊκού, σε κοινόχρηστο αγροτεμάχιο στη Μηχανιώνα, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο.

 

Ο χώρος που παραχωρήθηκε κατά χρήση από τη γενική γραμματεία της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι ιδιοκτησίας του υπουργείου Γεωργίας, εμβαδού 4,235 στρεμμάτων, στον οποίο υπάρχει στεγασμένος χώρος 340 τετραγωνικών μέτρων.

Στο συγκεκριμένο αγροτεμάχιο ο δήμος Θερμαϊκού, για να καλύψει τις ανάγκες του, θα κατασκευάσει διάφορες εγκαταστάσεις όπως:

Κεντρική αποθήκη όπου θα φυλάσσονται όλα τα αποθέματα, τα αναλώσιμα, τα εργαλεία και τα λοιπά υλικά.

Αποθήκη καυσίμων με δεξαμενές πετρελαίου, βενζίνης κτλ. απ’ όπου θα διακινούνται τα καύσιμα που χρειάζεται ο δήμος για τα αυτοκίνητα και τις εγκαταστάσεις του, καθώς και εργαστήριο για την επισκευή διαφόρων υλικών.

Επίσης θα δημιουργήσει γραφείο κίνησης για τη στάθμευση και τη φύλαξη των οχημάτων του δήμου, καθώς και για την παρακολούθηση των κινήσεών τους. Ακόμα σχεδιάζει συνεργείο για τη συντήρηση και τις επισκευές των οχημάτων του δήμου.

«Η προσπάθεια της νέας διοίκησης για νοικοκύρεμα των υπηρεσιών του δήμου μας συνεχίζεται. Στις νέες εγκαταστάσεις θα φυλάσσονται τα υλικά που χρειάζονται οι υπηρεσίες του δήμου, ενώ θα υπάρχει και έλεγχος για τη χρήση τους. Το ίδιο θα συμβαίνει και για τα καύσιμα, ενώ στον όρχο θα σταθμεύουν τα οχήματα, ώστε το γραφείο κίνησης να καταγράφει τις κινήσεις τους και το συνεργείο να τα συντηρεί» τόνισε ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης. Πρόσθεσε πάντως ότι είναι προφανές πως όλα αυτά θα έπρεπε να υπάρχουν στον δήμο από χρόνια, αλλά κανείς δεν είχε ενδιαφερθεί. «Δυστυχώς ξεκινάμε από την αρχή. Χτίζουμε με ορθολογικό τρόπο έναν σύγχρονο δήμο, υπηρετώντας τη διαφάνεια, με στόχο να είμαστε απόλυτα αποτελεσματικοί στις υποχρεώσεις μας έναντι των πολιτών», σημείωσε.

 

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία