Από Μ. Μπότσαρη έως Π. Συνδίκα: Άνοιξε και πάλι η Δελφών

Στην κυκλοφορία δόθηκε χθες τμήμα της οδού Δελφών, μεταξύ Μάρκου Μπότσαρη και Πέτρου Συνδίκα, το οποίο είχε κλείσει προκειμένου να μεταφερθούν οι μετροπόντικες του μετρό Θεσσαλονίκης από το εργοτάξιο της Ανάληψης στο εργοτάξιο της Νέας Ελβετίας.

 

Η αποσυναρμολόγηση και η μεταφορά των μηχανημάτων ολοκληρώθηκε εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος κι έτσι απελευθερώθηκε ο δρόμος.

Η εξέλιξη αυτή ανακουφίζει εν μέρει τα κυκλοφοριακά προβλήματα που δημιουργούνται ανατολικά εξαιτίας της ύπαρξης του εργοταξίου, καθώς άνοιξε ο δρόμος σε πλάτος τεσσάρων μέτρων και με κατεύθυνση μόνο προς τα ανατολικά. Για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας, πάντως, έγιναν ρυθμίσεις στα φανάρια, χαράχτηκαν επιπλέον διαβάσεις πεζών και εφαρμόζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους γύρω δρόμους για την εξυπηρέτηση των οδηγών. Συγκεκριμένα, αμφιδρομήθηκε η οδός Λυσικράτους για την πρόσβαση στο νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης. Αποδόθηκε στην κυκλοφορία τμήμα της οδού Δροσίνη, τόσο για την κυκλοφορία όσο και για τη στάθμευση Ι.Χ. οχημάτων, και δημιουργήθηκε πεζοδιάβαση με σηματοδότη στο ύψος της οδού Ψυχάρη.

Το οδικό τμήμα της Δελφών είχε κλείσει στις 23 Ιουνίου 2014 με τη δέσμευση της κατασκευάστριας κοινοπραξίας του μετρό να το παραδώσει σε τρεισήμισι μήνες. Υπενθυμίζεται ότι ο δρόμος ήταν επίσης κλειστός για 28 μήνες, από την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011 μέχρι την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 για την ανάπτυξη του εργοταξίου της Αναλήψεως. Το κλείσιμο του τμήματος αυτού για περίπου δυόμισι χρόνια είχε ως αποτέλεσμα το μαρασμό μιας από τις εμπορικές περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Εν τω μεταξύ, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από την αρχή της εβδομάδας και στην οδό Μοναστηρίου, στην περιοχή του σταθμού Δημοκρατίας και της διακλάδωσης προς Σταυρούπολη, στο Βαρδάρι. Το εργοτάξιο της πλατείας Δημοκρατίας μεταφέρθηκε στη νότια πλευρά της Μοναστηρίου και ο δρόμος διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς τα δυτικά και τρεις λωρίδες κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς τα ανατολικά. Σημειώνεται ότι στο σταθμό Δημοκρατίας η αρχαιολογική έρευνα έχει ολοκληρωθεί, με μόνη εξαίρεση τα σημεία όπου προβλέπεται να κατασκευαστούν οι προσβάσεις των επιβατών (είσοδοι έξοδοι) προς το σταθμό. Η ανασκαφή προβλέπεται να προχωράει παράλληλα με την κατασκευή του σταθμού, ο οποίος θα διαθέτει τρία υπόγεια επίπεδα.

 

Πηγή: Μακεδονία