Αποφυλάκιση με όρους για τον Στ. Μπούκουρα εισηγούνται οι δύο εισαγγελείς

Ανοίγουν την πόρτα της φυλακής για τον Στάθη Μπούκουρα δύο εισαγγελείς με πρότασή τους προς το Δικαστικό Συμβούλιο.

Πρόκειται για τον πρώτο από τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που εισαγγελικοί λειτουργοί εισηγούνται την αποφυλάκισή του, κάτι που ενδεχομένως να συνδέεται και με την διαφοροποίησή του σε σχέση με τις πράξεις της οργάνωσης από τη στιγμή που προφυλακίστηκε.  

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας Αικατερίνη Ψύρη προτείνει να γίνει τυπικά και ουσιαστικά δεκτή η αίτηση του βουλευτή για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 20.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.   

Παράλληλα η εισαγγελέας κ.Στεφανάτου προτείνει όσον αφορά στην εξακολούθηση της κράτησής του λόγω παρέλευσης εξαμήνου, να σταματήσει αυτή και να του επιβληθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ. Αντίθετα με τον Στάθη Μπούκουρα, για όλους τους υπόλοιπους βουλευτές, ανάλογα αιτήματα που κατέθεσαν τις τελευταίες εβδομάδες, οι εισαγγελικές προτάσεις αλλά και τα βουλεύματα είναι απορριπτικά.

Ειδικότερα, το Συμβούλιο Εφετών με το υπ. αριθμ. 1354 βούλευμά του, απορρίπτει το αίτημα του Παναγιώτη Ηλιόπουλου για αποφυλάκιση το οποίο υπέβαλλε λόγω παρέλευσης του πρώτου 6μήνου κράτησής του με τους δικαστές να αποφαίνονται ότι πρέπει να παραμείνει στη φυλακή. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εισαγγελικές προτάσεις προς το Δικαστικό Συμβούλιο, οι οποίες απαντούν αρνητικά στο αίτημα του Δημήτρη Κουκούτση για αντικατάσταση των περιοριστικού όρου της κατ΄οίκον κράτησης που του επιβλήθηκε μετά την απολογία του και σε αυτά των Νικόλαου Κούζηλου και Γιώργου Γερμενή για αποφυλάκισή τους.