Αποφυλακίζεται ο Μπούκουρας

Ελεύθερος πρόκειται να παραστεί στη διαδικασία στη Βουλή σήμερα το απόγευμα, ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, έπειτα από το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που αποφάσισε να μην παρατείνει την προφυλάκισή του για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

 

Το δικαστικό συμβούλιο, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως, έκανε δεκτό το αίτημα του κατηγορουμένου για εγκληματική οργάνωση βουλευτή και με βούλευμά του διατάσσει την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ.

 

Στην κρίση των εφετών φαίνεται να αξιολογήθηκε θετικά ότι ο κατηγορούμενος έχει διαχωρίσει τη θέση του από το κόμμα της Χρυσής Αυγής, γεγονός που κατά την κρίση τους δεν τον καθιστά ύποπτο τέλεσης νέων αδικημάτων.

 

Με δήλωσή της η συνήγορος του Στάθη Μπούκουρα, Βάσω Πανταζή τονίζει: «Το Συμβούλιο Εφετών ομόφωνα απεφάνθη με βούλευμά του, τη μη παράταση της προσωρινής κράτησης του κ. Μπούκουρα, δεχόμενο ότι, μετά την ουσιαστική αποχώρησή του από το κόμμα της Χρυσής Αυγής, δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων. Είναι μια πρώτη δικαίωση στον αγώνα του για την απόδειξη της αθωότητάς του».

 

Υπενθυμίζεται ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που θα κρίνει για την παραπομπή ή μη και ποιων εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία αποδίδονται σωρεία κακουργηματικών πράξεων. Οι εφέτες καλούνται να αποφανθούν επί της πρότασης που κατέθεσε για την υπόθεση ο εισαγγελέας, προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, με την οποία έχει εισηγηθεί την παραπομπή σε δίκη 70 κατηγορούμενων μεταξύ των οποίων και 18 βουλευτές του κόμματος.

 

Φόβοι για σόου ΧΑ στη Βουλή

Διάχυτη είναι η ανησυχία για το ενδεχόμενο να στήσει νέο σόου σήμερα στη Βουλή η Χρυσή Αυγή με αφορμή τη συμμετοχή των 7 κρατούμενων βουλευτών της στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

Ο αρχηγός του νεοναζιστικού μορφώματος, Ν. Μιχαλολιάκος, και οι υπόλοιποι 6 κρατούμενοι βουλευτές θα μεταφερθούν με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από τις φυλακές Κορυδαλλού στη Βουλή, μετά τη χθεσινή απόφαση του εισαγγελέα Πειραιά να κάνει δεκτό το αίτημα για χορήγηση άδειας.

 

Η ΧΑ, με χθεσινή ανακοίνωσή της, προανήγγειλε ότι οι προφυλακισμένοι βουλευτές «θα καταψηφίσουν τον μνημονιακό υποψήφιο», καταγγέλλοντας και πάλι τις διαδικασίες προφυλάκισης των βουλευτών της και κάνοντας λόγο για κατάλυση της Δημοκρατίας και του Συντάγματος…