Συνελήφθη ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρίας για ακάλυπτες επιταγές

Ακάλυπτες επιταγές, δικαστική προσφυγή, επιδίκαση ποσού και δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, αποτελούν τα ειδικότερα στοιχεία που πλαισιώνουν υπόθεση απόπειρας εκβίασης σε βάρος 41χρονου ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας, η οποία εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

 

Προηγήθηκε διερεύνηση καταγγελίας του παθόντα, σύμφωνα με την οποία, κατά το έτος 2010,  πραγματοποίησε εργασίες σε επιχείρηση που διατηρεί ο 47χρονος κοσμηματοπώλης στην πόλη της  Λάρισας και παρέλαβε ως αμοιβή,  τέσσερις (4) τραπεζικές επιταγές, συνολικού χρηματικού ποσού 20.000 ευρώ.

 

Όταν ο καταγγέλλων διαπίστωσε ότι, δύο από τις επιταγές που παρέλαβε ήταν ακάλυπτες, κινήθηκε δικαστικά κατά του επιχειρηματία, με αποτέλεσμα να του επιδικαστεί χρηματικό ποσό και παράλληλα να δεσμευτεί ο τραπεζικός λογαριασμός του κοσμηματοπώλη.

 

Το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους, ο παθών δέχθηκε τηλεφωνικές κλήσεις και γραπτά μηνύματα από δύο άγνωστα άτομα, τα οποία ενεργώντας για λογαριασμό του δράστη, μετέρχονταν απειλές τόσο κατά του ιδίου, όσο και κατά της οικογένειάς του και αξίωναν εκβιαστικά να μην προβεί σε είσπραξη του επιδικασμένου χρηματικού ποσού.

 

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr