Απορριπτική η απόφαση για τον Νίκο Ρωμανό

Απέρριψε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά το αίτημα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού για την χορήγηση άδειας παρακολούθησης των μαθημάτων, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στα ΤΕΙ Αθηνών, όπου πέτυχε την εισαγωγή του με Πανελλαδικές Εξετάσεις.

 

Το ίδιο αίτημα είχε απορρίψει πριν από λίγες ημέρες και ο Εισαγγελέας.

 

Ο Νίκος Ρωμανός νοσηλεύεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση, στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», καθώς βρίσκεται σε απεργία πείνας επί 24 μέρες.

 

Εν τω μεταξύ, την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης προς ψήφιση στη Βουλή ώστε να λυθεί το ζήτημα των σπουδών φυλακισμένων όπως ο Ν. Ρωμανός εξετάζει η κυβέρνηση.

 

Η εξέλιξη αυτή προκύπτει από πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος είχε χθες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους υπουργούς Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, Παιδείας Α. Λοβέρδο και Επικρατείας Δ. Σταμάτη προκειμένου να δοθεί άμεση απάντηση στο πρόβλημα.

 

Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για όλες τις πιθανές προτάσεις προς την κατεύθυνση εξεύρεσης ουσιαστικής και άμεσης λύσης. Αυτό που εξετάζουν τα συναρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης και Παιδείας είναι αφενός η δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης των μαθημάτων (με τηλεδιάσκεψη ή άλλο τεχνικό μέσο) αλλά και η δυνατότητα υποχρεωτικής συμμετοχής στη διαδικασία των εξετάσεων, είτε με τη μετακίνηση του κρατουμένου στο εκπαιδευτικό ίδρυμα (με ειδική άδεια), είτε με εξέτασή του στον χώρο κράτησης από επισκέπτη καθηγητή.

 

Δείτε επίσης:

Κατάληψη στο ΑΠΘ για τον Νίκο Ρωμανό

Δώδεκα συλλήψεις μετά τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια