ΑΠΘ: Νέοι ορίζοντες στη διαχείριση της οστεοπόρωσης

‘Όλες οι ερευνητικές εξελίξεις στις ορθοπαιδικές τεχνικές και στην τραυματολογία θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του 34ου Ετήσιου Συνεδρίου, με διεθνή συμμετοχή, της Ορθοπαιδικής και Τραυματολογικής Εταιρείας Μακεδονίας – Θράκης, που θα πραγματοποιηθεί από σήμερα, Πέμπτη 16 έως και το Σάββατο 18 Απριλίου 2015, στο ξενοδοχείο «Makedonia Palace», στη Θεσσαλονίκη. Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής του Α.Π.Θ.

 

Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήθος εκπαιδευτικών θεμάτων, ερευνών και καινοτομιών με τη μορφή συμποσίων, αντιπαραθέσεων, διαλέξεων κ.α. Περισσότεροι από 500 επιστήμονες θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο ενώ 130 ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των εργασιών του.

 

Νέοι ορίζοντες στη διαχείριση της οστεοπόρωσης, Παιδιατρική μικροχειρουργική, Παιδοορθοπαιδική, Σύνθετα προβλήματα περιοχής αγκώνα, Λοιμώξεις, Σύνδρομα υπερχρήσης σε αθλητές, Παθήσεις ώμου, Αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα, Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και η αναγκαιότητα συνεργασίας ρευματολόγου και ορθοπαιδικού καθώς και η πανδημία της ανεπάρκειας της βιταμίνης D είναι ορισμένα μόνο από τα θέματα που θα παρουσιαστούν αύριο, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας των εργασιών του Συνεδρίου.

 

Αύριο, Παρασκευή 17 Απριλίου και ώρες 14.15 – 15.30, θα πραγματοποιηθεί Διαγωνισμός Ειδικευομένων, μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (voting). Οι διαγωνιζόμενοι θα παρακολουθούν την ερώτηση στην οθόνη προβολής μαζί με τις πολλαπλές απαντήσεις και θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μόνο μία.

 

Η Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη 16 Απριλίου και ώρα 20.15.

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου θα φιλοξενείται στο φουαγιέ του ξενοδοχείου, Έκθεση Ζωγραφικής δέκα επίλεκτων εικαστικών, ιατρών του ΓΝΘ Παπαγεωργίου, με τίτλο «Ανθρώπινα Ίχνη. Συνέχεια …».

 

Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η ελληνική.

 

Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου: http://www.orthotemath.gr/

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr