Που και πώς τα βρήκε ο Μπόμπολας τα 1,8 εκ. ευρώ για να παραμείνει ελεύθερος;

Κανένα συστημικό ΜΜΕ δεν μπήκε στον κόπο να αναρωτηθεί που και πώς τα βρήκε ο Λεωνίδας Μπόμπολας το 1,8 εκ. ευρώ για να εξασφαλίσει την μη φυλάκισή του! Η απάντηση είναι απλή. Δεν είναι δικά του, αλλά του υπερφορολογούμενου λαού!

 

Στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι η δίωξη του Λ. Μπόμπολα ήταν μόνο η αρχή. Φαίνεται όμως ότι κανείς δεν διανοήθηκε να αναφέρει ότι το 1,8 εκ. ευρώ προέρχεται από την παράλογη πληρωμή διοδίων που ελέγχονται από την εταιρία της οικογένειας Μπόμπολα «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» ή από τα αγνώστου αριθμού θαλασσοδάνεια και επιδοτήσεις έλαβε η οικογένεια Μπόμπολα επί πολλά χρόνια και προτίμησε να τα κρατήσει, όπως θα έκανε άλλωστε κάθε οικογένεια που σέβεται την παράδοση της παρασιτικής ελίτ που θησαύρισε σε βάρος των συνεπών φορολογούμενων και των συνεργάσιμων δανειοληπτών στη διάρκεια της κρίσης.. 

 

Την ώρα που υποτίθεται ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει το μέτωπο με τα κανάλια της διαπλοκής, μέσω του δεξιού του χεριού, Νίκου Παππά, υπουργού για τα Μέσα Ενημέρωσης, οι ΣΥΡΙΖΑίοι και δη οι κυβερνητικοί, διαγκωνίζονται στον προθάλαμο των στούντιο των χρεοκοπημένων καναλιών της διαπλοκής, για μία παρουσία στα τηλεοπτικά παράθυρα τους. 

 

Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να σηματοδοτήσει στην αγορά και στην κοινωνία την ρήξη με τους ολιγάρχες της διαπλοκής, με ένα «μαύρο» στα στημένα -κατά κανόνα- πάνελ τους, επιτρέπει στον (κάθε) εγκάθετό του να ασκεί τα υπουργικά του καθήκοντα μέσω των τηλεοπτικών σταθμών.

 

Έτσι γεννιέται άλλο ένα μείζον πολιτικό θέμα για τη σωστή λειτουργία της κυβέρνησης και κατά συνέπεια για την εικόνα της. Με τον Δημήτρη Μάρδα να «βάζει πρωινή αγγελία» στο Mega για τα 400 εκατ. ευρώ, προκειμένου να τα βρει από τα Ασφαλιστικά Ταμεία και με «μεσημεριανή αγγελία» στο Star να ολοκληρώνει τον κύκλο αναζήτησης των χρημάτων που έλειπαν… Προφανώς, ουδεμία σχέση με τη σοβαρότητα, έχει η όλη ιστορία.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Λεωνίδας Μπόμπολας συνελήφθη το πρωί, καθώς προέκυψε φοροδιαφυγή ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ με βάση τα στοιχεία από τις καταθέσεις στην HSBC και τη διασταύρωση των στοιχείων που ακολούθησε από τις αρμόδιες αρχές. Εισαγγελικές πηγές σημειώνουν πως ο κ. Μπόμπολας κλήθηκε να πληρώσει το συγκεκριμένο ποσό πριν ασκηθεί η ποινική δίωξη, κάτι που δεν έκανε.

 

Ακολούθησε μηνυτήρια αναφορά από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και με εντολή του εισαγγελέα ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

 

Στη συνέχεια αφού έδωσε καταβολή ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ αφέθηκε ελεύθερος.

 

Το ποσό αυτό αφορά στον καταλογισμό που έγινε για το ποσό που εντοπίστηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ σε τραπεζικό του λογαριασμό στην HSBC Γενεύης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς του προανακριτικού τμήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Τουλουπάκη, Γιώργος Καλούδης και Χρήστος Τζούρας επισήμαναν στον επιχειρηματία τη σοβαρότητα των αδικημάτων που θα αντιμετωπίσει σε περίπτωση που αρνηθεί να πληρώσει και ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη.

 

Τελικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δόθηκε μια μικτή προθεσμία στον επιχειρηματία και ήδη το ποσό βρίσκεται στα δημόσια ταμεία. Ως προς τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, ο επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος, θα συνεχιστεί η προανάκριση η οποία είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταλήξει σε απαλλακτική διάταξη αφού ο Λεωνίδας Μπόμπολας πλήρωσε όλο το ποσό πριν από την άσκηση δίωξης εναντίον του.

 

Κι αυτό πράγματι είναι μόνο η αρχή…αλλά η αρχή ενός άτιμου συμβιβασμού σε βάρος του ελληνικού λαού. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr