Αρχίζει η δίκη των σωφρονιστικών υπαλλήλων που κατηγορούνται για το θάνατο βαρυποινίτη

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

Για την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου έχει προσδιοριστεί να ξεκινήσει η δίκη των σωφρονιστικών υπαλλήλων που κατηγορούνται για το θάνατο του Αλβανού κρατούμενου Ιλία Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας, υπόθεση που αποκαλύφθηκε πέρσι το Μάρτιο.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης θα καθίσουν 13 δεσμοφύλακες, στους οποίους αποδίδεται η πράξη της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων εκ των οποίων επήλθε ο θάνατος ατόμου, κατά συναυτουργία, ενώ στο ίδιο δικαστήριο παραπέμφθηκε να δικαστεί κι ο τότε διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας που αντιμετωπίζει το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία κατά συρροή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατηγορούνται ότι υπέβαλλαν τον Αλβανό βαρυποινίτη σε βασανιστήρια προκειμένου να τον τιμωρήσουν για τη δολοφονία που διέπραξε, λίγες μέρες πριν γίνει η μεταγωγή του στη Νιγρίτα, σε βάρος συναδέλφου τους στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου κρατείτο ο αλλοδαπός.

Έξι από τους παραπάνω κατηγορούμενους είχαν κριθεί αρχικά προσωρινοί κρατούμενοι και στη συνέχεια αποφυλακίστηκαν υπό όρους. Οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι είχαν αφεθεί -από την πρώτη στιγμή- ελεύθεροι, στη συντριπτική τους πλειονότητα με περιοριστικούς όρους.

Η δίκη επρόκειτο να διεξαχθεί τον περασμένο Μάιο, αλλά συνήγοροι των κατηγορούμενων επικαλέστηκαν κωλύματα, υποβάλλοντας αίτημα αναβολής, το οποίο κι έγινε δεκτό από το δικαστήριο, ενώ η νέα δικάσιμος προσδιορίστηκε για αύριο.

Πηγή: Altsantiri.gr