Αρχίζει η λειτουργία της λαϊκής αγοράς Πεύκων

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Ένας ακόμη μεγάλος στόχος που έθεσε για την περιοχή των Πεύκων ο δήμος Νεάπολης-Συκεών γίνεται πράξη, αποδεικνύοντας τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής.

Μετά την έναρξη της λειτουργίας της Τοπικής Αστικής Γραμμής Πεύκων Νο59, η οποία επεκτάθηκε και ενισχύθηκε με νέα δρομολόγια, ήρθε να προστεθεί η Λαϊκή Αγορά Πεύκων, η οποία θα λειτουργεί από την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, και κάθε εβδομάδα. Αυτή τοποθετείται στο τέρμα της οδού Μικράς Ασίας, πίσω από το δημοτικό κατάστημα Πεύκων, και θα επεκτείνεται σε απόσταση 300 μέτρων.

Συνολικά θα συμμετέχουν εκατό παραγωγοί και μικροπωλητές, καλύπτοντας τις ανάγκες τις περιοχής σε οπωροκηπευτικά, σε είδη ένδυσης και υπόδυσης, όπως και σε είδη αλιείας.

Να σημειωθεί ότι η λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς στη Δ.Ε. Πεύκων αποτέλεσε έναν από τους πρώτους στόχους που έθεσε στο πρόγραμμά της η διοίκηση του νέου «Καλλικρατικού» δήμου Νεάπολης-Συκεών από το πρώτο έτος της συνένωσης των τεσσάρων πρώην δήμων. Ήταν μια απόφαση που προέκυψε μέσα από τη διαδικασία της διαβούλευσης με τους τοπικούς συλλόγους και τους κατοίκους, η οποία εξελίχθηκε σε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από το 2012 που ξεκίνησε η επίσημη διαδικασία για την ίδρυση και λειτουργία της, έπρεπε να περάσουν τρία χρόνια για να φθάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα που περίμεναν οι κάτοικοι της περιοχής! Όπως είχε καταγγείλει και με επιστολές της η δημοτική αρχή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες,  για μεγάλο χρονικό διάστημα το θέμα είχε γίνει «μπαλάκι» μεταξύ διαφόρων κρατικών Υπηρεσιών, ενώ προβάλλονταν κάθε φορά και διαφορετικά γραφειοκρατικά εμπόδια.

Το θέμα, ωστόσο, διατηρήθηκε από τη διοίκηση του δήμου στον κατάλογο των κορυφαίων προτεραιοτήτων της, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία κάθε εμπόδιο που προβαλλόταν έως και την τελευταία στιγμή. Στο πλαίσιο αυτό, επενδύθηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ από το δημοτικό ταμείο για την εκτέλεση έργων διάνοιξης και ασφαλτόστρωσης της οδού, κατασκευής πεζοδρομίων και δημιουργίας υποδομών.