Αθώοι 10 οπαδοί του ΠΑΟΚ για τα αιματηρά επεισόδια πριν από έξι χρόνια

dikastiria-thessalonikis2

Αθώοι, λόγω αμφιβολιών, κρίθηκαν δέκα οπαδοί του ΠΑΟΚ, που κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι ως “πρωταγωνιστές” αιματηρών επεισοδίων που είχαν σημειωθεί, τον Οκτώβριο του 2009, στο γήπεδο της Σουρωτής, σε ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στις ομάδες νέων του ‘Αρη και του ΠΑΟΚ.

Το κατηγορητήριο τους καταλόγιζε ότι στο ημίχρονο της αναμέτρησης εισέβαλαν στο γήπεδο, όπου, εφοδιασμένοι με ρόπαλα, μαχαίρια, λοστούς κ.ά. επιτέθηκαν εναντίον φιλάθλων, προπονητών και ποδοσφαιριστών του ‘Αρη, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν κάποιους εξ αυτών. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών, οι κατηγορούμενοι -δύο εκ των οποίων είχαν αρχικά προφυλακιστεί αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους- αντιμετώπιζαν αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, όπως επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, συμμορία, παραβάσεις που συνδέονται με τον αθλητικό νόμο κλπ.

Στο δικαστήριο -πάντως- δεν εμφανίστηκαν τα βασικά θύματα της επίθεσης. Μία αυτόπτης μάρτυρας που προανακριτικά είχε αναγνωρίσει τους “πρωταγωνιστές” της επίθεσης, εξεταζόμενη από το δικαστήριο, ανασκεύασε, εκφράζοντας αμφιβολίες για τη συμμετοχή των κατηγορουμένων στις βιαιοπραγίες. Αυτό που επισημάνθηκε από συνηγόρους υπεράσπισης είναι ότι σε κανένα στάδιο της προδικασίας δεν έγινε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των θυμάτων ή αυτοπτών μαρτύρων με τα άτομα που παραπέμφθηκαν τελικά σε δίκη, ενώ, όπως προσέθεσαν, τα συγκεκριμένα δέκα άτομα κατέστησαν κατηγορούμενα μόνο κατόπιν επίδειξης φωτογραφιών.

Τελικά το δικαστήριο αθώωσε άπαντες, λόγω αμφιβολιών, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας που είχε εισηγηθεί την απαλλαγή τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ