Αθώος ο πρώην δήμαρχος Πολίχνης Κ. Θεοδωρίδης για παράβαση καθήκοντος

ΦΩΤΟ: MOTIONTEAM/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: MOTIONTEAM/ΑΡΧΕΙΟΥ

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο πρώην δήμαρχος Πολίχνης Κώστας Θεοδωρίδης, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου για παράβαση καθήκοντος.

Η υπόθεση αφορούσε πρώην υπάλληλο του δήμου που απασχολήθηκε με 2μηνη σύμβαση εργασίας, σε τμήμα όπου προϊστάμενος εργοδηγός ήταν ο πατέρας του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μετά τη λήξη της σύμβασής του, τον Γενάρη του 2009, συνέχισε για μία 2ετία να παρέχει τις υπηρεσίες του στο δήμο, χωρίς να γίνει νομότυπη πρόσληψη, αλλά και χωρίς να αμείβεται για τη δουλειά του. Φαίνεται δε ότι υπέγραφε κανονικά στο παρουσιολόγιο του τμήματός του.

Εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, το δικαστήριο αθώωσε τον πρώην δήμαρχο, ο οποίος πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 14 μηνών, με 3ετή αναστολή. Απολογούμενος αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζε τον υπάλληλο, ούτε υποσχέθηκε την πρόσληψή του.

Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου κάθισε κι ο πατέρας του συγκεκριμένου υπαλλήλου -κι ο ίδιος υπάλληλος στο δήμο Πολίχνης- που φέρεται ότι “δημιούργησε” το παρουσιολόγιο για να “τακτοποιήσει” τον γιο του. Και στη δική του περίπτωση, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αθωωτική, ενώ προηγουμένως ο κατηγορούμενος είπε ότι ο τότε δήμαρχος ενθάρρυνε τον γιο του να παραμείνει στη δουλειά μέχρι να βρει τρόπο να τον προσλάβει κανονικά.