Πάνω από 7,5 τόνοι τα ακατάλληλα προϊόντα στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

SONY DSC

SONY DSC

Στην επιστροφή των μουχλιασμένων και χαλασμένων τροφίμων, που προορίζονταν να διανεμηθούν σε απόρους, προχώρησε την Τρίτη 5 Απριλίου 2016, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Πρόκειται για τα κατώτατης ποιότητας και τελευταίας διαλογής τρόφιμα, τα οποία εντοπίστηκαν στις ποσότητες που εστάλησαν στο δήμο, στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων) με σκοπό τη διανομή τους σε 4.226 δικαιούχους. Συνολικά επιστράφηκαν περισσότεροι από 6 τόνοι πορτοκάλια, 1,5 τόνος μήλα και 87 τεμάχια λάχανα.

 

Σύμφωνα με την καταγγελία του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη (1.4.2016),  η κατανάλωση των προϊόντων αυτών (τα οποία ο δήμος παsapia-trofima-neapoli-sykies2ρέλαβε στις 30 Μαρτίου)  όχι μόνο δεν θα κάλυπτε τις ανάγκες των απόρων, αλλά αντίθετα θα μπορούσε να προκαλέσει και προβλήματα υγείας. Οι έντονες διαμαρτυρίες και πιέσεις που ασκήθηκαν προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, είχαν ως αποτέλεσμα το υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει στην απόσυρση των απαράδεκτων τροφίμων, διαδικασία που ολοκληρώθηκε με την εκτέλεση και της τελευταίας αποστολής.

Να σημειωθεί ότι πριν γίνει διανομή στους δικαιούχους, ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τάσος Τσακιρίδης και στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών έκαναν διαλογή των χαλασμένων λαχανικών και τα στοίβαζαν στην άκρη, προκειμένου να διανεμηθούν μόνον όσα ήταν κατάλληλα προς κατανάλωση.

SONY DSC

SONY DSC