Αθωώθηκε το ζεύγος Βουλγαράκη για το πόθεν έσχες

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης και η σύζυγό του Αικατερίνη Πελέκη οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες που αφορούσε το έτος 2007.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, αποφάσισε πως το ζεύγος Βουλγαράκη δεν είχε υποχρέωση να δηλώσει στο πόθεν έσχες τραπεζικό λογαριασμό στην Γενεύη της Ελβετίας ύψους 117.000 ευρώ , ο οποίος περιλαμβανόταν στην λίστα Λαγκάρντ. Όπως έκρινε το δικαστήριο ο επίμαχος λογαριασμός τηρούνταν από εξωχώρια εταιρία της οποίας μέτοχος και διαχειριστής ήταν ο πατέρας της Αικατερίνης Πελέκη, Διονύσης.

«Δεν υπήρχε δόλος ούτε αμέλεια»

«Πρόκειται για ένα μικρό ποσό σε σχέση με αυτά που δηλώνουμε εγώ και η σύζυγος μου. Γιατί να μην το δηλώσουμε; Έχω υποστεί πολλούς ελέγχους της περιουσιακής μου κατάστασης και όλοι ήταν αρνητικοί. Είναι μία τόσο καθαρή υπόθεση που αισθάνομαι αμηχανία να βρίσκομαι ενώπιον σας. Δεν υπήρχε ούτε δόλος ούτε αμέλεια. Ξέρω ότι ούτε η σύζυγος μου θα έκανε κάτι παράνομο ούτε εγώ. Δεν είχαμε λόγο να το κάνουμε» είπε στην απολογία του ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης ο οποίος συμπλήρωσε πως δεν γνώριζε την ύπαρξη του επίμαχου λογαριασμού τον οποίο είχε ανοίξει η σύζυγός του με πληρεξούσιο για να εξυπηρετήσει τον πατέρα της Διονύση Πελέκη.

Πρόεδρος: Εγώ ως δικαστής πρέπει να δηλώνω στο πόθεν έσχες ακόμα και την περιουσία της γιαγιάς του συζύγου μου που μπορεί να μην έχω και σχέσεις μαζί της . Αν είναι ιδιοκτήτρια off-shore, αν μου κάνει πληρεξούσιο και παίρνω χρήματα από λογαριασμό δεν πρέπει να το δηλώσω; 

Βουλγαράκης: Όχι βέβαια.

ΠρόεδροςΔεν θα έχω πρόβλημα αν δεν το δηλώσω;

ΒουλγαράκηΌχι εγώ που έπαιρνα την σύνταξη του πατέρα μου, γιατί ο ίδιος ήταν άρρωστος και δεν μπορούσε, έπρεπε να το δηλώσω; Αντιλαμβάνομαι ότι στους πολιτικούς υπάρχει μια περιρρέουσα καχυποψία. 

ΠρόεδροςΑυτό δεν είναι μόνο με τους πολιτικούς

Ο πρώην υπουργός υπογράμμισε πως αγνοούσε ότι ήταν δεύτερος πληρεξούσιος στον επίμαχο λογαριασμό και πιθανολόγησε πως η σύζυγος του δήλωσε το όνομα του επειδή ήταν το πιο κοντινό της πρόσωπο.

«Από τον έλεγχο που έγινε στις δήλωσης πόθεν έσχες μου από το 1989 και μετά δεν βρέθηκε ούτε μία λανθασμένη κίνηση» τόνισε ο πρώην υπουργός. 

Απολογούμενη η Αικατερίνη Πελέκη υποστήριξε πως η μόνη ενέργεια που έκανε ήταν να ανοίξει τον επίμαχο λογαριασμό . «Δεν τον θεωρούσα ποτέ δικό μου» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε »Με τον σύζυγο μου έχουμε δηλώσει όλους τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς. Δεν είχαμε ποτέ λογαριασμό στο εξωτερικό. Είχα την εντολή μόνο να ανοίξω τον λογαριασμό και ουδέποτε ασχολήθηκα με αυτόν ξανά. Τότε έμενε η κουμπαρά μου στην Γενεύη και ο πατέρας μου έκανε το πληρεξούσιο επειδή ταξίδευα συχνά εκεί. Ήμουν απολύτως σίγουρη ότι δεν έπρεπε να το δηλώσω».