Καλως ήρθε το πλαστικό χρήμα διαλαλούν οι κερδοσκόποι

Καλώς ήρθε το plastic money αναφωνούν οι δράστες των οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων. Οι χρεωστικές – πιστωτικές κάρτες είναι η μόδα που μέχρι σήμερα λίγοι ήθελαν να φορέσουν στην Ελλάδα διότι λίγοι εμπιστεύονται τις τράπεζες αλλά σήμερα ελέω Οικονομικής Χούντας φαίνεται ότι θα σιγοτραγουδάμε στους ρυθμούς του σουξέ των Abba plastic plastic money its phantastic in a poor man’s world!

Το Βήμα του Ψυχάρη μας ενημερώνει ότι η Ελλάδα είναι τελευταία στην ΕΕ σε ότι αφορά στην διάδοση του πλαστικού χρήματος. Ω Θεέ μου, τί κακό, σκέφτηκαν οι κερδοσκόποι και βάλθηκαν να αντικαταστήσουν τα μετρητά με το πλαστικό χρήμα στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής αλλά στην ουσία για να ελέγχουν πλήρως τις περιουσίες και τα εισοδήματα όλων μας και να τις αρπάζουν πιο εύκολα υπερχρεώνοντάς μας μέσω της χρήσης από εμάς του πλαστικού χρήματος. 

 

Δεν ξέρουμε ειλικρινά ποιον χαροκαμμένο δανειολήπτη ενδιαφέρουν τα στοιχεία που παραθέτει το Βήμα προφανώς κατόπιν παραγγελίας των τραπεζιτών που διαφημίζουν τα προΙόντα τους σε αυτό. 

 

Ομως, μπορούμε να αναφέρουμε ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Στις 12.610.623 υπολογίζονται οι πιστωτικές – χρεωστικές κάρτες στην Ελλάδα. Πάνω από μια κάρτα αναλογεί σε έναν κάτοικο δηλάδή.  

 

Από αυτές οι 9.845.258 είναι χρεωστικές, δηλαδή για χρέη προς τράπεζες, και οι 2.765.365 πιστωτικές. Στις παραπάνω κάρτες δεν περιλαμβάνονται οι προπληρωμένες (pre-paid) που είναι η μόδα του Ιντερνετ που ανθίζει δεδομένου ότι εκεί μπορεί να βρει κανείς αν και με ρίσκο πιο φθηνά τα προϊόντα σε σχέση με την αγορά

 

Κανείς δεν έχει ενημερώσει όμως έναν κάτοχο πλαστικού χρήματος πώς να χρησιμοποιεί την κάρτα. Που τον χρεώνει, πόσο, πότε και ποιο είναι το τελικό ποσό που χρωστάει. Και ξαφνικά έρχεται ένας δικαστικός επιμελητής με ένα προσημειωμένο μήνυμα για να κατασχέσει ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο  Αν αυτό δεν είναι απάτη ξόφθαλμη τότε τί είναι; Αν αυτό δεν είναι παραπλάνηση του καταναλωτή τότε τί είναι; 

 

Για την εισαγωγή του πλαστικού χρήματος χρειάζεται φροντιστήριο. Πώς μια ηλικιωμένη αγρότισσα που θέλει να αγοράσει κάτι που αξίζει πάνω από 300 ευρώ θα πληρώσει με την πιστωτική κάρτα της όταν δεν γνωρίζει καν τί σημαίνει να έχεις κάρτα αντί για μετρητά; 

 

Με το ζόρι εμπιστοσύνη στο σαθρό τραπεζικό σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει. Οπως δεν μπορεί να υπάρξει συνεργάσιμος δανειολήπτης ή πολίτης από τη στιγμή που είναι εξαπατημένος από τοκογλύφους είτε αυτοί λέγονται τράπεζες είτε εφορία. 

 

Η μήπως ένας άνεργος που χρωστά στο Δημόσιο θα πληρώσει με την πιστωτική κάρτα τις 100 δόσεις προς την εφορία; 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr