Αυστηρά μέτρα στην Πάτρα: Σε αστυνομικό κλοιό η εκκλησία του Αγίου Ανδρέα για την αποφυγή του συνωστισμού

Επί ποδός βρίσκεται η ΕΛΑΣ στην Πάτρα προκειμένου να αποφευχθούν οι εικόνες συνωστισμού κατά τη διάρκεια των εορταστών του Αγίου Ανδρέα, πολιούχου της πόλης.

Με τις εικόνες του έντονου συνωστισμού από τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη να παραμένουν ακόμα νωπές, η Ελληνική Αστυνομία από νωρίς το πρωί βρίσκεται έξω από την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα και ενημερώνει τους πιστούς για τα αυστηρά μέτρα που ισχύουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Την ίδια ώρα, κορδέλες και ειδικές σημάνσεις έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά του ιερού ναού για την αποτροπή συγχρωτισμού.

Αυστηρά μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού στον Άγιο Ανδρέα
Όπως φαίνεται από τις παρακάτω εικόνες οι πιστοί εισέρχονται με αποστάσεις στον χώρο του προσκυνήματος, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Παράλληλα, οι τοπικές αρχές και ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος κάλεσαν τους πιστούς να γιορτάσουν από το σπίτι. «Είναι μια δοκιμασία την οποία πρέπει να επιμείνουμε διότι έτσι οικονόμησε ο Θεός με ταπείνωση και με ενότητα μεταξύ μας. Θα είναι ένας ξεχωριστός εορτασμός, πρωτόγνωρος. Πάντως να γνωρίζετε ότι θα τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα τα οποία προβλέπονται για την περίοδο αυτή. Δεν έχουμε καμία διάθεση να φέρουμε κανέναν σε δυσκολία», σημείωσε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος στην ΕΡΤ.

Παρόμοια έκκληση έκανε και προ ημερών από την Πάτρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.


Πηγή: iefimerida.gr