Κορωνοϊός-Παγώνη: Να μην ανοίξουν τα σχολεία πριν τον Ιανουάριο

Ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων με κορωνοϊό παραμένει υψηλός και σίγουρα ένα μέρος τους θα διασωληνωθεί, ανέφερε σήμερα η Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η Ματίνα Παγώνη δήλωσε πώς δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουμε 7 Δεκέμβρη. Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά είπε ότι έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας και σίγουρα 10 ημέρες. Το ασφαλές θα είναι γύρω στα 500 κρούσματα και οι διασωληνωμένοι να φτάσουν σε διψήφιο αριθμό.

Η Ματίνα Παγώνη εξέφρασε την άποψη ότι τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν τον Ιανουάριο μετά τις γιορτές σημειώνοντας ότι οι ημέρες είναι πολύ λίγες. Όπως είπε αν και τα παιδιά δεν μεταδίδουν το πρόβλημα εστιάζεται σε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες που θα κυκλοφορήσουν για να πάνε και να γυρίσουν τα παιδιά από το σχολείο και αυτό πρέπει να αποφευχθεί.

Η Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι με βάση τα στοιχεία των τελευταίων ημερών και όχι της Κυριακής όπου τα τεστ που έγιναν ήταν λιγότερα, υπάρχει μια μείωση μικρή και σταδιακή που πρέπει οι επιστήμονες να παρακολουθήσουν όλη την επόμενη εβδομάδα. Η κ. Παγώνη είπε επίσης ότι και μετά το άνοιγμα της αγοράς χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί να δούμε τις επιπτώσεις το επόμενο 15νθήμερο.


Πηγή: iefimerida.gr