Δ. Αβραμόπουλος: Προστατεύουμε και ενισχύουμε τη Συνθήκη Σένγκεν

ΦΩΤΟ: EPA/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: EPA/ΑΡΧΕΙΟΥ

Την ανάγκη ενίσχυσης της συνθήκης του Σένγκεν αλλά και δημιουργίας της ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής και Συνοριοφυλακής υπογράμμισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο περιθώριο επίσκεψής του στη Ρώμη.

Όπως εξήγησε, μόνο μέσω της ενίσχυσης της φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων θα προστατευτεί το μεγαλύτερο επίτευγμα της Ε.Ε., δηλαδή η συνθήκη του Σένγκεν.

Δημιουργούμε την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή και διασφαλίζουμε συστηματικούς ελέγχους στα κοινά ευρωπαϊκά μας εξωτερικά σύνορα, διαμήνυσε και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα και η Ιταλία, που υποφέρουν και σηκώνουν αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο βάρος στο μεταναστευτικό, γνωρίζουν καλά την έκταση του προβλήματος».
Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε αναφορά στον φόβο που υπονομεύει τη Δημοκρατία, καλώντας τους Ευρωπαίους να μην εγκαταλείψουν το ευρωπαϊκό όρμα και εγκλωβιστούν στα εθνικά σύνορα.

Ειδική μνεία έκανε και στην απειλή της τρομοκρατίας, διευκρινίζοντας ότι αυτή δεν προέρχεται από τον ισλαμισμό. «Η απειλή είναι η ιδεολογία του μίσους» εξήγησε και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μίσος εναντίον της ελευθερίας, των αξιών της ζωής και της προόδου.

«Πρέπει όμως να παραδεχθούμε ότι το μίσος υπάρχει γιατί αποτύχαμε στην Ευρώπη να εντάξουμε την πολιτισμική διαφορετικότητα και γιατί δεν καταφέραμε να προβάλλουμε ένα ολοκληρωμένο όραμα για τα παιδιά μας, με βάση τις αξίες μας» κατέληξε.

Πηγή: ΑΜΠΕ