Δανειολήπτης μήνυσε τράπεζα για υπεξαίρεση

ΦΩΤΟ: REUTERS/ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ: REUTERS/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: REUTERS/ΑΡΧΕΙΟΥ

Μήνυση  σε βάρος τράπεζας κατέθεσε δανειολήπτης, ο οποίος είδε τον τραπεζικό του λογαριασμό του να αδειάζει, παρά τη δικαστική απόφαση για το αντίθετο. Την υπόθεση έφερε στο φως ο δικηγόρος Σωτήρης Δρούτσας, μιλώντας στο Radio1d.gr και στους δημοσιογράφους Βασίλη Παπαναστασούλη και Δέσποινα Κρητικού.

Ο δανειολήπτης  υπέβαλε αίτηση με βάση το νόμο Κατσέλη και το δικαστήριο εξέδωσε  απόφαση για ρύθμιση οφειλών προς όλες τις τράπεζες ορίζοντας συγκεκριμένο ποσό για κάθε μια από αυτές. Για μια συγκεκριμένη τράπεζα, όρισε καταβολή δόσης της τάξης των 10 ευρώ μηνιαίως. Στην ίδια απόφαση το δικαστήριο διέταξε την αποσύνδεση του δανείου από το δανειακό λογαριασμό βάζοντας φρένο στη δυνατότητα της τράπεζας να «τραβάει» χρήματα από τις καταθέσεις του δανειολήπτη.

Παρά το γεγονός  ότι ο δανειολήπτης πλήρωνε τις δόσεις του χωρίς καθυστέρηση η τράπεζα συνέχισε να παίρνει  χρήματα απ το λογαριασμό του (κάθε μήνα 110 ευρώ)  αγνοώντας τη δικαστική απόφαση η οποία είναι  αμετάκλητη. Η τράπεζα στη συγκεκριμένη περίπτωση λάμβανε δυο δόσεις σε μία  για την εξόφληση του δανείου.

Όταν ο δανειολήπτης το κατάλαβε ενημέρωσε την τράπεζα εγγράφως προσκομίζοντας τα απαραίτητα έγγραφα. Η  απάντηση που έλαβε ήταν ότι θα εξετάσει  το θέμα και θα δώσει εξήγηση σε εύθετο χρόνο. Στη συνέχεια  ο  δανειολήπτης προσέφυγε στην εισαγγελία πρωτοδικών καταθέτοντας μήνυση σε βάρος της τράπεζας για υπαιξέρεση. Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Δ.Κ. / Radio1d.gr