Δίκη Χρυσής Αυγής: Τρέχουν στο Εφετείο οι χρυσαυγίτες για να γλιτώσουν τη φυλακή -Οι απίστευτες δικαιολογίες

Συνεχίζεται σήμερα η συνεδρίαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής από τις 10:30 το πρωί, με τους συνηγόρους των καταδικασθέντων να υποβάλλουν αιτήματα, ώστε οι εφέσεις τους να έχουν αναστέλλουσα δύναμη μέχρι τον δεύτερο βαθμό και να μην οδηγηθούν στη φυλακή.

Ήδη πολλοί, έχοντας μπροστά τους ορατό το ενδεχόμενο του εγκλεισμού, στη χθεσινή συνεδρίαση έριξαν στο τραπέζι κάθε λογής επιχειρήματα, όχι μόνο νομικά. Με επίκληση στο συναίσθημα και με μάρτυρες γονείς, αδελφούς, ανίψια, φίλους και γείτονες, ακόμα και μια έγκυο γυναίκα, αρραβωνιαστικιά καταδικασμένου, προσπάθησαν να πείσουν πως εάν βρεθούν πίσω από τα κάγκελα, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους θα υποστούν «ανεπανόρθωτη και υπέρμετρη βλάβη».

Ποιοι χρυσαυγίτες βρίσκονται σήμερα στο Εφετείο
Παρόντες σήμερα στη δικαστική αίθουσα είναι 14 εκ των καταδικασθέντων. Ανάμεσά τους βρίσκονται και οι πρώην βουλευτές Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος καταδικάστηκε σε επτά έτη κάθειρξη για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η… παράσταση Μπαρμπαρούση
Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης πήγε στο Εφετείο, υποβασταζόμενο, τον υπέργηρο, τυφλό πατέρα του να υποστηρίξει ότι ο γιος του δεν πρέπει να φυλακιστεί.

Ο δικηγόρος του ζήτησε να του χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την έφεση, λέγοντας πως οι γονείς του καταδικασθέντος βουλευτή δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τον γιο τους και έχουν ανάγκη τη βοήθειά του.

Στην κατάθεσή του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση είπε: «Ασχολείται με τα χωράφια, τα καλλιεργεί, βοηθάει εμένα και τη μητέρα του, μένει μαζί μας. Έχει χωρίσει και τα τρία παιδιά του είναι με τη μητέρα, ηλικίας 10, 9 και 8 ετών. Βοηθάμε και εμείς με καμιά κότα, κανένα αυγό η γιαγιά….».


Πηγή: iefimerida.gr