Κόντρα Γεωργιάδη – ΚΙΝΑΛ για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων

Τη σημασία διατήρησης ενός μέτρου στην κρατική ενίσχυση των επιχειρήσεων που θα επιτρέψει στη χώρα να μείνει οικονομικά ζωντανή μέσα στην πανδημία και να αντιμετωπίσει τη δύσκολη χρονιά που έρχεται, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή.

Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, ο υπουργός Ανάπτυξης υπερασπίστηκε τις πολιτικές της κυβέρνησης στα μέτρα στήριξης, των μεγάλων, μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων. Όπως είπε, τα δάνεια δόθηκαν με τραπεζικά κριτήρια γεγονός που άφησε εκτός της ρύθμισης την συντριπτική πλειοψηφία των πολύ μικρών επιχειρήσεων. «Δεν μπορεί να εισηγείται το ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση να πιέσει τις τράπεζες να δώσουν δάνεια χωρίς τραπεζικά κριτήρια. Είναι σαν να λέμε στις αγορές ότι για πολιτικούς λόγους θέτουμε τις τράπεζες υπό τον κίνδυνο νέας ανακεφαλαιοποίησης. Δεν πάμε να καταστρέψουμε την Ελλάδα αλλά να κρατήσουμε ανοιχτές επιχειρήσεις χωρίς να καταρρεύσει η οικονομία», δήλωσε χαρακτηριστικά και εξήγησε πως στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής όπου δεν απαιτούνται τραπεζικά κριτήρια η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων που ωφελήθηκαν ήταν πολύ μικρές.

Βουλευτές ΚΙΝΑΛ: Πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση όταν κλείνουν επιχειρήσεις;
«Μπορεί να στηρίξεις την κοινωνία με μέτρα που μπορεί να είναι ή όχι ικανοποιητικά αλλά ο επιχειρηματίας πως θα αντέξει το 2021; Όσοι κάνουν προϋπολογισμούς αντοχής αν η εξέλιξη είναι αυτή που μαθαίνουμε τι θα κάνουν; Πως θα αντιμετωπιστεί η οικονομία όταν οι επιχειρήσεις θα κλείνουν η μία μετά την άλλη;», αναρωτήθηκε ο Ανδ. Λοβέρδος με τον Β. Κεγκέρογλου να επισημαίνει: «Σας προτείνουμε τρόπους για να βελτιωθούν τα μέτρα και να πολλαπλασιαστεί η αποτελεσματικότητα τους. Αυτό δεν λέγεται λαϊκίστικη πολιτική και άδικη αλλά ενδεδειγμένη».

Από την πλευρά του ο κ. Καρτίνης άφησε αιχμές στον κ. Γεωργιάδη λέγοντας πως την αποτελεσματικότητα του κάθε υπουργού την κρίνει ο πρωθυπουργός που ενίοτε το πράττει με κινήσεις, αλλαγές και τροποποιήσεις. «Προσπερνάω ως πολύ δεύτερο αυτό για τον πρωθυπουργό και τα παραπολιτικά υπονοούμενα. Σας σέβομαι. Να μας σέβεστε και σεις», απάντησε ο υπουργός ο οποίος δεν άφησε ασχολίαστο το «καρφί» του συναδέλφου του.


Πηγή: iefimerida.gr