Δικηγόροι – εκβιαστές υπέρ των λύσεων για τα κόκκινα δάνεια

ΦΩΤΟ: SHUTTERSTOCK

ΦΩΤΟ: SHUTTERSTOCK

Όλο και πιο συχνά βλέπουμε σε διάφορες εφημερίδες και στο διαδίκτυο, να δημοσιεύονται άρθρα δικηγόρων, σύμφωνα με τους οποίους θεωρείται ευκαιρία για ανάκαμψη το νέο καθεστώς πώλησης των κόκκινων δανείων. Δεν θα σταθούμε στου λόγους που καταθέτουν και στα επιχειρήματα που έχουν για να υποστηρίξουν αυτά που υποστηρίζουν. Θα σταθούμε όμως στο ότι πρέπει οι δανειολήπτες και οι αναγνώστες γενικότερα να ψάξουν ποιοι είναι αυτοί οι δικηγόροι που υποστηρίζουν αυτά τα πράγματα και γιατί τα υποστηρίζουν.

Μια προσεκτικότερη ματιά θα δείξει ότι πρόκειται γα δικηγόρους οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες μεγάλων δικηγορικών γραφείων. Πρόκειται γι αυτά τα γραφεία που στο παρελθόν αγόραζαν οφειλές δανειοληπτών από τις τράπεζες και μετά τηλεφωνούσαν καθημερινά και εκβίαζαν τους δανειολήπτες να πληρώσουν την οφειλή τους, την οποία πλέον κατείχαν τα δικηγορικά τους γραφεία, αλλιώς απειλούσαν τους δανειολήπτες ότι θα τους σύρουν στα δικαστήρια για να τους πάρουν σπίτια και ακίνητα, ή όποιο περιουσιακό στοιχεία κάποιας αξίας μπορεί να είχε ακόμη ο δανειολήπτης.

Αυτό λοιπόν θέλουν τώρα οι μεγαλοδικηγόροι – εκβιαστές; Να βάλουν χέρι και στη πίτα των κόκκινων δανείων; Να μπουν μαζί με τα distress funds σε αυτούς που θα αγοράζουν κόκκινα δάνεια και μετά θα απειλούν τους δανειολήπτες ότι θα τους αρπάξουν τα σπίτια και θα τους πετάξουν στο δρόμο; Είναι όντως καλή ευκαιρία για ανάκαμψη το νέο καθεστώς πώλησης των κόκκινων δανείων. Ανάκαμψης για τους μεγαλοδικηγόρους – εκβιαστές. Ευκαιρία για να αράξουν σπίτια και οικόπεδα από όσους προσπαθούν και παλεύουν καθημερινά για την επιβίωση των παιδιών και οικογενειών τους. Αυτό όμως μόνο ευκαιρία για ανάκαμψη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Περισσότερο ταιριάζει η σοφή παροιμία που λέει ο ελληνικός λαός. Ότι «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται». Δεν είναι τίποτα άλλο από αρπακτικά αυτοί οι δικηγόροι και το μόνο που θέλουν είναι να συμπεριληφθούν στην αγέλη των άλλων λύκων, των distress funds, για να αρπάξουν κι αυτοί ό,τι μπορούν και όσα προλάβουν, πριν τα αρπάξουν όλα τα distress funds.