Δικογραφία σε βάρος γονέων για ανθρωποκτονία από αμέλεια του 14 μηνών παιδιού τους

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα, οδηγήθηκαν στην εξακρίβωση των συνθηκών θανάτου 14 μηνών νηπίου.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των ημεδαπών γονέων του, ηλικίας 30 (γυναίκα) και 28 (άντρας) ετών, για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση βλάβης από συνεχή σκληρή συμπεριφορά, κατά συρροή και συναυτουργία.

Υπενθυμίζεται ότι, το νήπιο διεκομίσθη απογευματινές ώρες της 17-10-2014, σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του συνέπεια κάκωσης στο κεφάλι, που προκλήθηκε από πρόσφατο τραυματισμό από πτώση, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.

Από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε η κατ’ επανάληψη τέλεση αξιόποινων πράξεων από τους δύο γονείς και ειδικότερα, η αλλεπάλληλη πρόκληση σωματικών κακώσεων στο νήπιο, δια παραλήψεως τελούμενες, ως συνέπεια της συμπεριφοράς τους και κυρίως λόγω έλλειψης της προσήκουσας προσοχής, που όφειλαν να καταβάλουν ως γονείς.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε αρμοδίως.