Δηλώσεις Γιάννη Μπουτάρη για ΠΑΣΟΚ, Βενιζέλο, Παπανδρέου και Ποτάμι

Για τη στάση του απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Γιώργο Παπανδρέου και το “Ποτάμι” μίλησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε, σήμερα, με εκπροσώπους των κομμάτων για την κατανομή των δημοτικών χώρων στους συνδυασμούς κατά την προεκλογική περίοδο.

 

“Δεν αισθάνομαι απλά κοντά στο ΠΑΣΟΚ, αλλά έχω πει ότι είμαι πιο ΠΑΣΟΚος από τους ΠΑΣΟΚους, κι αυτό το λέω γιατί είμαι βαθύτατα σοσιαλδημοκράτης. Το ΠΑΣΟΚ εξέφραζε αυτή την έννοια, αλλά κάπου στην πορεία ή έχασε το δρόμο, ή μπερδεύτηκε ή γλίστρησε” δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

 

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος πρόσθεσε: “Έχουμε φτάσει στο σημείο, σήμερα, όπου ένα ΠΑΣΟΚ, το οποίο ήταν κυρίαρχο στον ελληνικό λαό, να βλέπουμε αυτό το τραγικό φαινόμενο, να υπάρχει η διεκδίκηση ακόμη και με την κληρονομική στο χώρο. Και αναφέρομαι σαφώς στον Γιώργο Παπανδρέου. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος με όσα κουσούρια μπορεί να κουβαλάει -και δεν κουβαλάει λίγα- η στήριξη που έκανε στην κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία ήταν μεγάλη βοήθεια στη χώρα σε μια περίοδο πολύ δύσκολη”.

 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το Ποτάμι, ο κ. Μπουτάρης απάντησε: “Εξακολουθώ να είμαι φιλικά προσκείμενος προς το Ποτάμι. Το Ποτάμι δεν είναι ένα κόμμα, μια ιδεολογία. Είναι μια κίνηση πολιτική από ανθρώπους που δεν είναι πολιτικά φθαρμένοι και δεν έχουν εμπλακεί στη διακυβέρνηση της χώρας. Μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην επόμενη φάση, η οποία θα είναι μια φάση συγκυβερνήσεων”.

 

Στη διάρκεια της σύσκεψης για την κατανομή των χώρων στα κόμματα, ο δήμαρχος ζήτησε να τηρηθεί η ευταξία στην πόλη, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ενώ ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου, ο οποίος σημείωσε πως η “Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να αποτελέσει πεδίο αντιπαράθεσης”.

 

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζήτησαν να μη δοθεί διαφημιστικός χώρος στη Χρυσή Αυγή, ενώ ο δήμαρχος στην τοποθέτησή του είπε πως “από την ώρα που έχει νόμιμη παρουσία στη Βουλή έχει το δικαίωμα να έχει τους χώρους, οι οποίοι θα κατανεμηθούν ανάλογα με το ποσοστό που είχαν την προηγούμενη φορά”.

 

Το θέμα για τη διάθεση των δημοτικών χώρων στα κόμματα για την προβολή τους κατά την προεκλογική περίοδο θα συζητηθεί και την προσεχή Δευτέρα, στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.