Δηλώσεις καταδίκης για την επίθεση στο Ν. Μαραντζίδη

Τον χθεσινοβραδινό ξυλοδαρμό του αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκου Μαραντζίδη από τρεις αγνώστους, καταδικάζουν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Ορφανός, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και η Πρυτανεία του ΠΑ.ΜΑΚ.

 

“Είναι απαράδεκτες τέτοιες κινήσεις” δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

 

“Οποιοιδήποτε νομίζουν ότι μπορούν να παίρνουν την εξουσία στα χέρια τους κάνουν μεγάλο λάθος. Εμείς θα διεκδικήσουμε μια πόλη, η οποία θα δώσει απαντήσεις σε όλους αυτούς, οι οποίοι θεωρούν ότι είναι οι πρωταγωνιστές της ζωής μας, ενώ είναι εκείνοι που είναι οπισθοφυλακή” πρόσθεσε.

 

“Ο φασισμός της αριστεράς δεν εκπροσωπεί την πραγματική αριστερά” δήλωσε, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντας “τελείως απαράδεκτο” το συμβάν.

 

Ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος, όπως είπε, έστειλε μήνυμα στον κ. Μαραντζίδη για να τού εκφράσει τη συμπαράσταση του, υπενθύμισε ότι αυτό το τριήμερο γίνεται το αντιρατσιστικό φεστιβάλ στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, τονίζοντας ότι είναι ενδεικτικό το πόσο η πόλη είναι “ανεκτική στη διαφορετικότητα, αντιρατσιστική, αντιφασιστική”. “Αυτά”, σημείωσε, “πρέπει να τα εμπεδώσουμε και να τα υπερασπιστούμε ως κόρη οφθαλμού”.

 

“Απρόκλητη και άνανδρη η επίθεση” λέει το ΠΑ.ΜΑΚ.

 

Την επίθεση καταδίκασαν ως απρόκλητη και άνανδρη, με ανακοίνωσή τους, οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, εκφράζοντας ευχές για ταχεία ανάρρωση.

 

“Η επίθεση εναντίον του είναι επίθεση εναντίον όλων μας. Εναντίον του Πανεπιστημίου, των αρχών και των ιδεών της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της γνώσης, τις οποίες διακονεί. Διαβεβαιώνουμε ότι ‘προς κέντρα λακτίζουν’ οι λακτίζοντες και γρονθοκοπούντες πανεπιστημιακό διδάσκαλο για τις πολιτικές ιδέες τις οποίες υποστηρίζει, όποιες και αν είναι αυτές” τονίζεται.

 

Η πανεπιστημιακή κοινότητα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα περιφρουρήσει το δικαίωμα όλων να είναι ελεύθεροι και να ασκούν στην πράξη τη δημοκρατία, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναζήτησε τηλεφωνικά τον κ. Μαραντζίδη αλλά δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία μαζί του.