Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Γραφική ύλη για τα παιδιά της Παλαιστίνης

Ένα μολύβι στα χέρια ενός παιδιού μπορεί να γίνει εφόδιο και δύναμή του στη ζωή. Ένα απλό μολύβι που ξεκίνησε σήμερα το μακρινό ταξίδι του από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών για να φτάσει στους μαθητές της Ραμάλλας και της Γάζας, στα αθώα παιδιά της πολύπαθης Παλαιστίνης.

 

Η πρωτοβουλία των ευαισθητοποιημένων μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών του σχολείου αγκαλιάστηκε από το δήμο Νεάπολης-Συκεών και αποφασίστηκε να λειτουργήσουν από κοινού για να δηλώσουν έμπρακτα την αγάπη και την αλληλεγγύη τους σε μαθητές και παιδαγωγούς πληγεισών περιοχών της Παλαιστίνης, που ζουν με συνεχή φόβο κάθε λεπτό…

 

Ειδικότερα, οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου συγκέντρωσαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα γραφική ύλη προκειμένου να σταλεί σε σχολεία της Παλαιστίνης, όπου, εκτός των σοβαρών κτιριακών προβλημάτων που προκάλεσαν οι πρόσφατοι ανελέητοι βομβαρδισμοί από το ισραηλινό κράτος αλλά και των συνεχιζόμενων μεμονωμένων επιθέσεων, καταγράφονται ελλείψεις ακόμη και στα πιο βασικά αντικείμενα που χρειάζονται τα παιδιά για το μάθημά τους.  

 

Παράλληλα, και μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών, ο δήμος διέθεσε χρηματικό ποσό 500 ευρώ για την αγορά γραφικής ύλης. Τα υλικά αυτά, μαζί με όσα συγκέντρωσε το σχολείο, θα σταλούν στην Παλαιστίνη με τη συνεργασία της Παλαιστινιακής Παροικίας  στη Θεσσαλονίκη.

Οι προσευχές μας μαζί τους…

 

Η τελετή παράδοσης του γραφικού υλικού έγινε σήμερα στη διάρκεια της πρωινής προσευχής στο 6ο Δημοτικό Σχολείο, παρουσία του προέδρου της Παλαιστινιακής Παροικίας στη Θεσσαλονίκη Σέντκι-Σωτήρη Ασόκι, ο οποίος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους, επισημαίνοντας ότι η πράξη αυτή θα δώσει χαρά στα παιδιά της Παλαιστίνης ενόψει μάλιστα των άγιων ημερών των Χριστουγέννων.

Δυστυχώς, στη σημερινή εκδήλωση δεν παραβρέθηκε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα και το απόγευμα αναχωρεί για τη Ραμάλλα, όπου είναι επίσημος ομιλητής στο διεθνές συνέδριο αλληλεγγύης των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων με τον παλαιστινιακό λαό με θέμα «Οι Τοπικές Αρχές στην Καρδιά της Παλαιστίνης», που διεξάγεται από σήμερα έως και τι 23 Νοεμβρίου.

 

Εκπροσωπήθηκε, ωστόσο, από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα Παιδείας Μιχάλη Βουλγαρίδη, ο οποίος συνεχάρη το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τους εκπαιδευτικούς και φυσικά τους μαθητές του σχολείου για την πρωτοβουλία τους να μετάσχουν στην καμπάνια αλληλεγγύης για τα παιδιά της Παλαιστίνης.

«Ο δήμος μας ήταν και παραμένει κοντά στους Παλαιστίνιους, οι οποίοι αγωνίζονται να πρυτανεύσει το δίκαιο εναντίον του άδικου και να αποκτήσουν επιτέλους το αυτονόητο –τη δική τους πατρίδα, ένα κράτος κυρίαρχο και αναγνωρισμένο. Το Δημοτικό μας Συμβούλιο συμμετέχει σε αυτή την κοινή προσπάθεια, ως μια ελάχιστη πράξη στήριξης και ανακούφισης του πόνου και της δυστυχίας των μαθητών της Παλαιστίνης», τόνισε ο κ.Βουλγαρίδης.

 

Στη διάρκεια της σημερινής τελετής παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών Κώστας Κουνελάκης, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με επικεφαλής την πρόεδρο Λαμπρινή Τζούλια, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης Νίκος Ζώκας και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση»  Μπάμπης Βέλλης.