Δήμος Ωραιοκάστρου: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Δεκάδες συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Ωραιοκάστρου για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα προσφερθούν στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου». Από νωρίς το πρωί ο χώρος του δημοτικού συμβουλίου γέμισε από σακούλες με τρόφιμα, ρούχα και παπούτσια, τα οποία τις επόμενες ημέρες θα μεταφερθούν στο στρατόπεδο για την ανακούφιση των χιλιάδων προσφύγων.

Ο δήμος Ωραιοκάστρου ενημερώνει μάλιστα τους φορείς ότι σε περίπτωση που συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να τα μεταφέρουν οι ίδιοι στο χώρο του στρατοπέδου, καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τους υπευθύνους. Η συγκέντρωση θα πρέπει να γίνεται από τον δήμο και να μεταφέρεται από δικό του μεταφορικό μέσο. Η αρχή έγινε σήμερα με τη μεταφορά από φορτηγάκι του δήμου ειδών πρώτης ανάγκης που συγκέντρωσε το φιλανθρωπικό σωματείο «Χρήστος Τσελεπίδης».

Να σημειωθεί ότι το πρωί συνεργεία καθαριότητας του δήμου προέβησαν στον καθαρισμό του στρατοπέδου ενώ ο δήμος διέθεσε στο στρατόπεδο και ένα παλετοφόρο για τις ανάγκες, που προκύπτουν καθημερινά.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης όπως:

1) Συσκευασμένα τρόφιμα (κρουασάν, μπισκότα, γάλα εβαπορέ και μακράς διαρκείας, χυμούς, βρεφικές κρέμες και γάλατα)
2) Είδη προσωπικής υγιεινής (χαρτί υγείας, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, μωρομάντηλα, βρεφικές πάνες, σαπούνια)
3) Είδη ένδυσης και υπόδησης (παπούτσια όλων των ειδών, μπουφάν, αδιάβροχα)
4) Παιχνίδια

Η συγκέντρωση όλων των ειδών γίνεται καθημερινά από τις 8.30 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι στο ισόγειο του δημαρχείου Ωραιοκάστρου από σήμερα, Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου.