Δήμος Θεσσαλονίκης: Απολογισμός υπό τα πυρά της αντιπολίτευσης

Με «φτωχή» συμμετοχή δημοτικών συμβούλων και υπό τα πυρά της αντιπολίτευσης για τη χρονική καθυστέρηση στην παρουσίαση του απολογισμού της διοίκησης του δήμου θεσσαλονίκης για το…
2013, ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης έκανε λεπτομερή παρουσίαση των πεπραγμένων της διοίκησής του για το περασμένο έτος.

 

Για «απολογισμό επικοινωνίας και όχι έργου», έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Κυριζίδης, από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μίλησε για χαρακτηριστική καθυστέρηση στην παρουσίαση των πεπραγμένων του 2013 και τόνισε: «Αυτά που ανέφερε ο δήμαρχος είναι περισσότερο ευχολόγια και υποσχέσεις. Εμείς μιλάμε για απολογισμό, όχι για το τι θέλετε να κάνετε».

Για ετεροχρονισμένη παρουσίαση του απολογισμού έκανε λόγο από την πλευρά του και ο επικεφαλής της παράταξης «θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, επισημαίνοντας ότι και το 2013 «η διοίκηση του δήμου κινήθηκε μέσα στις ράγες της κυβερνητικής πολιτικής».
«Η διοίκηση Μπουτάρη έχει έργο, αλλά το ζήτημα είναι ποιον εξυπηρετεί», επισήμανε ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιάννης Δελής. Για «αβίωτη ακινησία» της πόλης, την οποία χαρακτήρισε ως την πόλη με το λιγότερο πράσινο, μίλησε η Ελεάνα Ιωαννίδου, επικεφαλής της παράταξης «Γειτονιές σε Δράση», ενώ ο επικεφαλής της παράταξης «Μένουμε θεσσαλονίκη», Γιώργος Ρακκάς, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική πολιτική της διοίκησης Μπουτάρη, την οποία χαρακτήρισε υποτυπώδη.

Ο δήμαρχος Ετην ομιλία του ο δήμαρχος τόνισε πως ο απολογισμός είναι μία ευκαιρία έγκυρης ενημέρωσης των πολιτών, αλλά και αυτοκριτικής, ενώ έδωσε το στίγμα της πολιτικής που ακολούθησε η διοίκηση.

«Υπό τη σκιά της βαριάς οικονομικής κρίσης και της χρεοκοπίας του κράτους, ο δήμος θεσσαλονίκης πορεύτηκε και κατά το 2013 με γνώμονα την περαιτέρω εξυγίανση και εξοικονόμηση πόρων, την ενίσχυση της στήριξης των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, αλλά και την εν δυνάμει αναπτυξιακή πορεία της πόλης, κυρίως μέσα από την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς αυτήν», είπε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά τα οικονομικά, τόνισε πως το 2013 ολοκληρώθηκε το οικονομικό νοικοκύρεμα με τη σχεδόν πλήρη αποπληρωμή των χρεών προς προμηθευτές, με την επιπλέον μείωση των ανταποδοτικών δημοτικών τελών κατά 7,5% και με την προσέλκυση κονδυλίων από εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα.

Αναφερόμενος στο μείζον θέμα της καθημερινότητας της πόλης, το κυκλοφοριακό, ο κ. Μπουτάρης έκανε λόγο για ανάγκη σύμπραξης πολλών φορέων προκειμένου να δοθούν λύσεις, καθώς όπως επισήμανε, ο δήμος δεν έχει την αρμοδιότητα για να παρέμβει ουσιαστικά στην επίλυση του προβλήματος.

 

Δείτε επίσης:

Καλαφάτης: Δήμαρχος της μιζέριας ο Μπουτάρης