Δολοφονία Γραικού: «Καταπέλτης» η εισαγγελέας, ζήτησε ενοχή του κατηγορουμένου

Την ενοχή του κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση πρότεινε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης όπου εκδικάζεται η υπόθεση δολοφονίας του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ο 47χρονος έμπορος κρεάτων ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν ήθελε το θάνατο του θύματος ο οποίος επήλθε ύστερα από καβγά μεταξύ των δύο ανδρών.

«Ο κατηγορούμενος όφειλε τίμημα 56.000 ευρώ, από τις σφαγές των ζώων, που δεν εξοφλήθηκε. Η μόνη προφανής απάντηση, γιατί πήγε ο Γραικός στη μονάδα, είναι η εξής: Μετέβη καθ’ υπόδειξη του κατηγορουμένου για να λάβει τα χρήματα του», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας Δήμητρα Τσιαρδακλή, στην εμπεριστατωμένη αγόρευση της.

Αντικρούοντας τους ισχυρισμούς του 47χρονου, περί θανάτου λόγω πτώσης, η εισαγγελέας επισήμανε: «Τα κατάγματα στο πρόσωπο και στο σώμα του θύματος προκλήθηκαν από τις ισχυρότατες πλήξεις του κατηγορουμένου».

Και συμπλήρωσε ότι «αποδείχτηκε ο ανθρωποκτόνος δόλος γιατί γνώριζε ότι συνεπεία των βίαιων χτυπημάτων δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το θάνατο. Επίσης αποδείχτηκε και από τη μεταγενέστερη συμπεριφορά. Με ιδιαίτερη ψυχραιμία, επί 2,5 χρόνια, απέκρυπτε το έγκλημα. Εμφανιζόταν σε τηλεοπτικές εκπομπές. Ακόμα και όταν ανευρέθηκε θαμμένο,από τους αστυνομικούς, το αυτοκίνητο ο ίδιος είπε ότι ο Γραικός του είπε να το κρύψει γιατί ήθελε να φύγει. Επέδειξε αμετανοησία γιατί σε μεταγενέστερο χρόνο επιτέθηκε και χτύπησε έναν πολίτη. Και κατά την απολογία του ζήτησε συγγνώμη για τα ψέματα που είπε στην ανακρίτρια και για την απόκρυψη του πτώματος. Δεν ζήτησε συγγνώμη για τις μαρτυρικές στιγμές που πέρασε στα χέρια του ο Γραικός».

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί επειδή σκότωσε και έθαψε τον 59χρονο Δημήτρη Γραικό, πριν τέσσερα χρόνια. Από την ακροαματική διαδικασίας προέκυψε ότι το κίνητρο του εγκλήματος οφείλεται σε οικονομική διαφορά που είχαν οι δύο άνδρες για την αγοραπωλησία των ζώων καθώς ο 47χρονος φαίνεται ότι δεν έδωσε καθόλου χρήματα στον άτυχο κτηνοτρόφο μετά τη σφαγή των ζώων το μοιραίο απόγευμα της 3ης Νοεμβρίου 2016.

Ο κτηνοτρόφος εξαφανίστηκε μαζί με το αυτοκίνητο του, όταν επισκέφτηκε για τελευταία φορά το σφαγείο της Χαλάστρας όπου συναντήθηκε με τον έμπορο κρεάτων. Από τότε χάθηκαν τα ίχνη του. Επί μήνες, οι συγγενείς του προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν και για αυτό το λόγο απευθύνθηκαν και στην τηλεοπτική εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Με τη συνδρομή επιστημόνων του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ, ύστερα από υπόδειξη αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κτηνοτροφική μονάδα του κατηγορούμενου όπου βρέθηκε θαμμένο αρχικά το αγροτικό αυτοκίνητο και στη συνέχεια η σορός του θύματος.Πηγή: iefimerida.gr GRTimes.gr