Ωδείο Βορείου Ελλάδος: Σεμινάριο εισαγωγής στην μέθοδο MUSA

Μέθοδος MUSA (musical system of Acting)

Γνωριμία με την μέθοδο απελευθέρωσης & εναρμόνισης της φωνής, του σώματος και του συναισθήματος με την μοναδική δύναμη της Μουσικής.

Διήμερο σεμινάριο συνολικής διάρκειας 8 ωρών με τον σκηνοθέτη και acting coach Σωτήρη Καραμεσίνη και την βοκαλίστρια και εκπαιδεύτρια φωνής Αγγελική Τουμπανάκη με το Μουσικό Σύστημα Υποκριτικής MUSA.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες, σπουδαστές, ερασιτέχνες, ηθοποιούς, τραγουδιστές, καλλιτέχνες του μουσικού θεάτρου, χοροθεάτρου, εκπαιδευτικούς του θέατρου, δραματοθεραπευτές, μουσικοθεραπευτές και γενικότερα αυτούς που ενδιαφέρονται για την φωνητική και ψυχοσωματική έκφραση.

Η μέθοδος MUSA (Musical System of Acting) είναι ένα σύστημα εκπαίδευσης και εργασίας που χρησιμοποιούμε για την υποκριτική, το performing, το τραγούδι, το χοροθέατρο και βέβαια την προετοιμασία των ρόλων για το λυρικό και μουσικό θέατρο.

Παράλληλα η μέθοδος MUSA έχει ουσιαστική συνεισφορά στην εκπαίδευση για χρήση στις θεραπείες μέσω τεχνών, προετοιμάζοντας και ενισχύοντας τις θεραπευτικές δράσεις της μουσικοθεραπείας, της δραματοθεραπείας, της χοροκινησιοθεραπείας κ.α

Η άσκηση με την MUSA απελευθερώνει την έκφραση της ποικιλίας των συναισθημάτων και αισθήσεων που μπορεί να μας δώσει μόνο η μουσική.

Η μεθοδολογία και το ασκησιολόγιο της MUSA έχει διαμορφωθεί με βάση τις σύγχρονες θεωρίες των νευροεπιστημών, πάνω στον τρόπο που επιδρά μουσική στην φυσιολογία και στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Το σεμινάριο μας, συνδυάζεται και με άσκηση φωνητικής διάδρασης με στόχο την παράλληλη καλλιέργεια της μουσικότητας, τη ποικίλη φωνητική προσέγγιση και κυρίως την ασφαλή και αποδοτική παραγωγή φωνής.

Αυτά ενισχύουν την ελευθερία της έκφρασης και την ανεμπόδιστη πράξη του λόγου και αυτοσχεδιασμού.

Το σεμινάριο θα γίνει: 

Σάββατο 7/11, ώρες 16:00-20:00

Κυριακή 8/11, ώρες 11:00-15:00

στο παράρτημα Καλαμαριάς του Ωδείου Βορείου Ελλάδος

Δίδακτρα: 90€

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

e-Εγγραφή:

https://www.conservatoire.gr/index.php?option=com_sppagebuilder&view=page&id=32

Πληροφορίες:

Ωδείο Βορείου Ελλάδος

Εθνικής Αντιστάσεως 16 Καλαμαριά, 1ος όροφος. Τ: 2310422885

www.conservatoire.gr , info@conservatoire.gr