Δωρέαν εισιτήρια του ΟΑΣΘ για 1.500 άπορους

Χίλια πεντακόσια δωρεάν εισιτήρια του ΟΑΣΘ για άπορους, που δέχονται βοήθεια από τις κοινωνικές δομές της εκκλησίας και με αφορμή τις ημέρες του Πάσχα, χορήγησε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ) Γιάννης Παλαιστής, ύστερα από συναντήσεις που είχε με τους μητροπολίτες Θεσσαλονίκης Άνθιμο και Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα.

 

Ο κ. Παλαιστής είχε συναντήσεις την προηγούμενη εβδομάδα με τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο, και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβα, στους οποίους παρέδωσε από 750 εισιτήρια του ΟΑΣΘ, για τους ανθρώπους που δοκιμάζονται περισσότερο από την κρίση.

 

Οι δυο ιεράρχες εξήραν το έργο του ΣΑΣΘ, ενώ παρών στη συνάντηση με τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο, ήταν και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΑΣΘ και εκπρόσωπος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στο Συμβούλιο, Παναγιώτης Παγώνης.

 

Η παράδοση των εισιτηρίων έγινε στις έδρες των δυο Μητροπόλεων.

 

Όπως τόνισε ο κ. Παλαιστής, «στο ΣΑΣΘ καθιερώσαμε τις προσφορές σε εκείνους τους συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, ειδικά τις ημέρες των μεγάλων εορτών, διότι θεωρούμε πως πέρα από το επιστημονικό έργο που παράγουμε είμαστε κομμάτι της κοινωνίας και δεν πρέπει να ξεχνάμε όσους δοκιμάζονται από την κρίση που πλήττει τη χώρα μας. Το κοινωνικό έργο του ΣΑΣΘ αποτελεί μια από τις παράλληλες δραστηριότητες, που έχει τη στήριξη όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου, στο οποίο εκπροσωπούνται και οι φορείς της πόλης. Η Εκκλησία αποτελεί στις μέρες μας μια πηγή ελπίδας, κουράγιου, δύναμης και ουσιαστικής προσφοράς, ειδικά μέσω των συσσιτίων, στα οποία δυστυχώς ο αριθμός των πολιτών που καταφεύγουν συνεχώς αυξάνεται. Θέλω να ευχαριστήσω τους ιεράρχες μας για τη θερμή υποδοχή τους και για την τιμή που μας έκαναν να δεχτούν τη μικρή μας συμβολή για δωρεάν μετακινήσεις με τον ΟΑΣΘ των άπορων που καταφεύγουν στις κοινωνικές δομές της Εκκλησίας. Εμείς στο ΣΑΣΘ θεωρούμε πως η κοινωνική προσφορά, ανεξάρτητα από το μέγεθός της, είναι υποχρέωση όλων των φορέων και γι’ αυτό έχουμε καθιερώσει συμβολικές δωρεές ειδικά τις ημέρες των εορτών προς ιδρύματα και φορείς, που επιτελούν κοινωνικό έργο στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ας συμβάλλουμε όλοι, καθένας με τις δυνατότητές του, ώστε μετά τα πάθη να έρθει η ανάσταση».

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr