ΔΤ – Ο ΠΘ ΖΗΤΑΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

του Χαράλαμπου Περβανά
Πρόεδρου του Συλλόγου Δανειοληπτών
& Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Η χώρα μας διανύει ήδη τον τρίτο μήνα του εγκλεισμού και της καραντίνας με τον πρωθυπουργό να έχει επιβάλλει τα σκληρότερα μέτρα ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης. Μέσα σε ένα ζοφερό κλίμα με υπέρμετρα αστυνομικά μέτρα και πλήθος απαγορεύσεων που καταλύουν κάθε έννοια συνταγματικών ελευθεριών, μεγάλο μέρος των πολιτών ζει με τα ψίχουλα των επιδομάτων της κυβέρνησης και ένα άλλο είναι έτοιμο να φτωχοποιηθεί. Η Ελλάδα των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης της τελευταίας δεκαετίας δέχεται τη χαριστική βολή από την εμμονή ενός πρωθυπουργού να κρατάει την κοινωνία φυλακισμένη και τα ρολά των καταστημάτων κατεβασμένα. Οικονομολόγοι εντός και εκτός της χώρας είναι πλέον πεπεισμένοι ότι η οικονομική καταστροφή της αγοράς και της κοινωνίας δεν έχει επιστροφή.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, το κύριο μέλημα του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να στείλει επιστολή στην πρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάϊεν, ζητώντας να καθιερωθεί …..πιστοποιητικό εμβολιασμού για την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών! Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο πρωθυπουργός ασχολείται με βεβαιώσεις και πιστοποιητικά εμβολιασμού! Αντί να στείλει επιστολή με περιεχόμενο την οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων, ως πολίτες μια ήδη φτωχοποιημένης χώρας, την ευάλωτη οικονομία της ελληνικής αγοράς και των νοικοκυριών από τα δεκαετή μνημόνια, ο πρωθυπουργός μας λειτουργεί ως «λαγός» για ένα αμφισβητούμενο θέμα που διχάζει όχι μόνο την κοινωνία της Ελλάδας αλλά και τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ερώτηση πηγάζει αυτόματα. Αυτή είναι η προτεραιότητα του πρωθυπουργού της Ελλάδας; Αυτό είναι το θέμα που τον απασχολεί περισσότερο; Τις «πνιγμένες» φωνές των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των ανέργων δεν τις ακούει; Προφανώς όχι, είναι η απάντηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την εμμονή του στον εγκλεισμό των Ελλήνων, τα φασιστικά αστυνομικά μέτρα και τη φίμωση κάθε άλλης φωνής αντίθετης από την κυβερνητική, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την κοινωνία σε αφανισμό και την αγορά σε λουκέτα.

Έρμαιο και δέσμιος οδηγιών, εφαρμόζει με ζήλο τα αντιλαϊκά μέτρα τύπου Νέου Πτωχευτικού Δικαίου, ζητώντας από τους υπουργούς του να τηρηθούν απαρέγκλιτα οι προθεσμίες εφαρμογής του, αντί να απαιτεί μετ’ επιτάσεως από τους εταίρους την διευκόλυνση των φτωχοποιημένων δανειοληπτών και την οικονομική ενίσχυση των εμπόρων και των νοικοκυριών που βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται. Αυτό θα έπρεπε να είναι το περιεχόμενο της επιστολής του αν ενδιαφερόταν πραγματικά για τους Έλληνες και όχι για ένα θέμα που δεν ενδιαφέρει κανέναν την ώρα που πνίγεται και προσπαθεί αβοήθητος να πιαστεί από τα μαλλιά του. Η ύποπτη εμμονή του για τον εμβολιασμό των πάντων έχει καταντήσει εξοργιστική. Μπορεί οι παρενέργειες του εμβολίου να εμφανιστούν και να αξιολογηθούν στο μέλλον, οι παρενέργειες όμως της καταστροφικής πολιτικής διαχείρισης την πανδημίας από τον πρωθυπουργό είναι ήδη εμφανείς σε όλους τους τομείς της οικονομίας και η αξιολόγηση τους από τους πολίτες θα φανεί, μάλλον σύντομα, στις κάλπες.