Δύο διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις -Νυχτερινός ημιμαραθώνιος και παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας

Ο 3ος διεθνής νυχτερινός ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης και ο δρόμος υγείας και δυναμικού βαδίσματος 5 χλμ., που θα γίνουν το Σάββατο 18 Οκτωβρίου, θα είναι καλύτεροι από τους δύο προηγούμενους.

 

Τις ίδιες ημέρες, από τις 16 έως τις 19 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί στη θεσσαλονίκη το παγκόσμιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας, σηματοδοτώντας μια σπάνια συνεργασία δύο διαφορετικών αθλητικών οργανώσεων, υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Αυτά υποστήριξαν οι διοργανωτές και οι εκπρόσωποι του δήμου Θεσσαλονίκης στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ο 3ος ημιμαραθώνιος θα έχει αφετηρία επί της λεωφόρου Νίκης και τερματισμό στον Λευκό Πύργο, μήκος διαδρομής 21,1 χλμ. και ώρα εκκίνησης 18.45 μ.μ.

Ο Δρόμος υγείας 5 χλμ. θα έχει αφετηρία από το δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης και τερματισμό στον Λευκό Πύργο, με ώρα εκκίνησης στις 21.15 μ.μ. Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή και τους όρους συμμετοχής στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.thesshalfmarathon.org

 

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας θα διεξαχθεί στο παραλιακό μέτωπο της πόλης από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι το λιμάνι, με διοργανωτή τον δήμο Θεσσαλονίκης και συνδιοργανωτές την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία και τη Μητροπολητική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης ΑΕ.

 

Περισσότεροι από 500 αθλητές και αθλήτριες από 20 και πλέον χώρες του κόσμου αναμένεται να δώσουν το “παρών” στον αγώνα, που διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ξεχωρίζουν οι παρουσίες της χάλκινης ολυμπιονίκη του Λονδίνου Αλεξάνδρας Τσιάβου, όπως και των παγκόσμιων πρωταθλητών Απόστολου και Νίκου Γκουντούλα, που είχαν κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο πέρσι στο Χέλσιμποργκ.

“Η Θεσσαλονίκη ξέρει να αθλείται, ξέρει να διοργανώνει και ξέρει να γιορτάζει”, τόνισε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, αντιδήμαρχος Κινητοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού. “Πέρσι είχαμε 236% αύξηση συμμετοχών στον νυχτερινό ημιμαραθώνιο και φέτος ελπίζουμε να έχουμε νέα αύξηση, τόσο σε προσέλευση αθλητών υψηλού επιπέδου όσο και από πλευράς μαζικότητας”, εκτίμησε ο Δρόσος Χριστόπουλος, γενικός διευθυντής του ημιμαραθωνίου. “Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα έχουμε συνολικά 500 κωπηλάτες, που θα δημιουργήσουν μια καταπληκτική εικόνα στην παραλία της Θεσσαλονίκης”, υποστήριξε ο Αθανάσιος Μητρούσης, διευθυντής των αγώνων. “Είμαι πολύ χαρούμενος που συμβαίνουν ταυτόχρονα δύο τεράστια αθλητικά γεγονότα στη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην Ελλάδα να υπάρχουν τέτοιες συνέργειες”, είπε ο Σπύρος Πέγκας, πρόεδρος της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης ΑΕ. 

 

Ο δρόμος Υγείας πραγματοποιείται από τον “Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων” σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και την υποστήριξη της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης.

 

Πηγή: Μακεδονία