Γρίφος Μπουτάρη για νομικά πρόσωπα και εντεταλμένους συμβούλους

Τα τελευταία κομμάτια στο παζλ με το νέο σχήμα διοίκησης, ως επικεφαλής του οποίου επιθυμεί να πορευτεί κατά τα πρώτα δυόμισι χρόνια της νέας δημαρχιακής θητείας του, συμπληρώνει αυτές τις ημέρες ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος από μέρα σε μέρα και από ώρα σε ώρα αναμένεται να ανακοινώσει ποια είναι τα πρόσωπα που έχει επιλέξει να ορίσει στα νομικά πρόσωπα του δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και σε θέσεις εντεταλμένων συμβούλων, δίνοντας τέλος στην αγωνία μεταξύ των στελεχών της «Πρωτοβουλίας».

 

Στο διάστημα των περίπου 20 ημερών που έχει μεσολαβήσει από τη γνωστοποίηση των ονομάτων των πέντε νέων αντιδημάρχων του δήμου Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Μπουτάρης σβήνει και γράφει ονόματα, αλλά και κατανέμει και ανακατανέμει αρμοδιότητες, σε μία προσπάθεια να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερα στελέχη της «Πρωτοβουλίας» σε θέσεις στις οποίες θεωρεί ότι μπορούν να αποδώσουν καλύτερα.

 

ΣΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

 

Στον Οργανισμό Βρεφονηπιακής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ) στη θέση της Κυβέλης Ρουμελιώτη, που δεν πέτυχε την επανεκλογή της στο δημοτικό συμβούλιο, δεν αποκλείεται να βρεθεί ως πρόεδρος ο Γιώργος Αρβανίτης, ο οποίος κατά το παρελθόν διετέλεσε αντιδήμαρχος Οικονομικών αλλά και αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού. Αντιπρόεδρος στον ΟΒΡΕΠΟΜ αναμένεται να οριστεί ο Λευτέρης Κιοσέογλου, ο οποίος θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα διατηρήσει παράλληλα στον τομέα ευθύνης του ως εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος τα θέματα που αφορούν τη δημόσια τάξη.

Η Άννα Αγγελίδου αναμένεται να είναι η νέα πρόεδρος των Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), εφόσον ο Γιάννης Μπουτάρης επιλέξει να μετακινήσει τον Λάζαρο Ζαχαριάδη σε κάποιο άλλο πόστο. Σύμφωνα με πληροφορίες στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» τη Μαρία Τσιουτάνη αναμένεται να διαδεχθεί ο Αλέξανδρος Άγιος.

Η Μαρία Πασχαλίδου, παρότι το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις της με τον Γιάννη Μπουτάρη δεν βρίσκονταν στο αρμονικότερο σημείο, φαίνεται ότι θα παραμείνει στο τιμόνι της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ), ώστε να ολοκληρώσει το έργο της στη «Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας».

Ο Πέτρος Λεκάκης εμφανίζεται ως ο επικρατέστερος για τη θέση του προέδρου στα δημοτικά ωδεία με αντιπρόεδρο τον Στέλιο Κανάκη, αν και τις προηγούμενες ημέρες είχε ακουστεί για την αντιπροεδρία και το όνομα της νεοεκλεγείσας συμβούλου από τη δημοτική ενότητα της Τριανδρίας Γεωργίας Ρανέλλα.

ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πέτρος Λεκάκης θα αναλάβει και τη δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή, ενώ στην πρωτοβάθμια επιτροπή θα τοποθετηθεί η Ελένη Δουβλέτη, η οποία έχει εκλεγεί στο συμβούλιο της πρώτης δημοτικής κοινότητας. Στον ευαίσθητο τομέα της παιδείας αναμένεται να δοκιμαστεί ως εντεταλμένος σύμβουλος και ο πιο νέος της παράταξης του Γιάννη Μπουτάρη στα δημοτικά έδρανα Ανέστης Τελίδης. Ο Πέτρος Λεκάκης, η Ελένη Δουβλέτη και ο Ανέστης Τελίδης, εφόσον πράγματι αυτές θα είναι οι τελικές επιλογές του Γιάννη Μπουτάρη, θα κληθούν να συνεργαστούν με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου, στο χαρτοφυλάκιο της οποίας προστέθηκε εσχάτως και ο τομέας της παιδείας.

 

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΡΕΙΣ

 

Ο Σπύρος Πέγκας αναμένεται να διατηρήσει στον τομέα ευθύνης του τον τουρισμό, που βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα του Γιάννη Μπουτάρη. Ο δήμαρχος έχει εκφράσει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Σπύρου Πέγκα, λέγοντας ότι έχει δουλέψει πολύ στο κομμάτι που επιγράφεται «ενίσχυση της εξωστρέφειας της Θεσσαλονίκης».

Στο πόστο του ως εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα κυκλοφορίας εκτιμάται ότι θα παραμείνει και ο Γιώργος Δημαρέλος, πλαισιώνοντας στο έργο του τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάση Παππά, που έχει πολύ ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων.

Στο πλευρό του Θανάση Παππά ως εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος εκτιμάται ότι θα βρεθεί και ο Στέλιος Κανάκης. Ο Στέλιος Λιακόπουλος εξάλλου, που εξελέγη για πρώτη φορά στα δημοτικά έδρανα, ενώ κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο διατελούσε πρόεδρος της πέμπτης δημοτικής κοινότητας, αναμένεται να οριστεί εκ νέου εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα πολιτικής προστασίας.
 

ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

Στο πλευρό του αντιδημάρχου Οικονομικών και Ανάπτυξης Χασδάι Καπόν αναμένεται να βρεθεί ως εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος ο Simon Bensasson.

Ως εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος στον τομέα της υγείας αναμένεται να αξιοποιηθεί ο Χρήστος Παπαστεργίου, ενώ καθήκοντα εντεταλμένου στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης αναμένεται να αναλάβει ο Θανάσης Παπαναστασίου.

Πρόκειται για δύο νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι θα πλαισιώσουν στο έργο της την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Καλυψώ Γούλα.

Στην ομάδα δουλειάς του αντιδημάρχου Κινητοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών Κωνσταντίνου Ζέρβα αναμένεται να βρεθούν ο Νίκος Φωτίου και η Λίνα Λιάκου.
 

Ο ΓΡΙΦΟΣ ΤΗΣ ΔΕΠΘΕ

 

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η υπόθεση της προεδρίας και της αντιπροεδρίας στη Δημοτική Επιχείρηση Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ). Το μόνο βέβαιο θεωρείται πως είναι η μετακίνηση από τη ΔΕΠΘΕ της Σοφίας Ασλανίδου, η οποία δεν αποκλείεται να αναλάβει τις δημοτικές βιβλιοθήκες.

Σε ό,τι αφορά τους πιθανούς αντικαταστάτες της στην προεδρία της ΔΕΠΘΕ, τις τελευταίες ημέρες φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος η υποψηφιότητα του δημοτικού συμβούλου Λάζαρου Ζαχαριάδη, αν και το προηγούμενο διάστημα είχε ακουστεί και το όνομα του Σπύρου Πέγκα. Ο Γιάννης Μπουτάρης τις τελευταίες ημέρες φέρεται να έχει κάνει αρκετές συζητήσεις και με το δημοσιογράφο Παναγιώτη Νεστορίδη, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαριστεί εάν στις σκέψεις του δημάρχου είναι να του αναθέσει την προεδρία ή την αντιπροεδρία της ΔΕΠΘΕ.

 

Πηγή: Μακεδονία