Ε. Τριανταφυλλίδη στο radio1d.gr: “Η θαυμαστή δύναμη του χιούμορ”

Η Ερατώ Τριανταφυλλίδη, συγγραφέας των best seller “Εγχειρίδιον Ευ Ζην” , “Μια μέρα με τον Πλάτωνα” και “Σοφές Ιστορίες Αρχαίων Ελλήνων” μιλά στο Radio1d.gr για το νέο της βιβλίο “Η Θαυμαστή Δύναμη του Χιούμορ”.

 

“Πρόκειται για ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο με γνώμονα το χιούμορ” λέει για το βιβλίο της και πιστεύει απόλυτα πως το “χιούμορ, η ευθυμία δηλαδή είναι μια στάση ζωής, την οποία έχουμε χάσει”.

 

Η συγγραφέας αντλεί στα έργα της τη θεματολογία της από την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία , την οποία πλέον δεν διδάσκονται τα παιδιά στο σχολείο.

 

“Αυτό ήθελα να κάνω. Να φέρω ειδικά τους νέους κοντά στους αρχαίους συγγραφείς. Υπάρχει ένα μούδιασμα του κοινού απέναντι στην αρχαία ελληνική γραμματεία, ίσως και γιατί δεν διδάσκονται τα παιδιά αρχαία στο σχολείο. Κι όμως εμείς οι Έλληνες που έχουμε κοινή με τους προγόνους μας γλώσσα, δεν είμαστε ούτε πολύ μακριά, αλλά ούτε και τόσο κοντά σ αυτούς. Είμαστε λίγο πολύ σαν τα παιδιά που ξέφυγαν από το δρόμο που χάραξαν οι γονείς τους γι αυτά. Όμως βλέπεις ακόμη κι έτσι μέσα τους ότι έχουν καλά στοιχεία. Ότι έχουν πάρει…καλή ανατροφή”, λέει σχολιάζοντας τη σύγχρονη πραγματικότητα.

 

Στο βιβλίο της “Η Θαυμαστή Δύναμη του Χίουμορ” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΡΧΕΤΥΠΟ αναφέρεται μεταξύ άλλων  “…Το Χιούμορ είναι από μια άποψη σαν την Ελπίδα: ένα από τα εφόδια που διαθέτει το είδος μας για την επιβίωση και την εξέλιξή του. Για να πάμε λίγο βαθύτερα , είναι το φυσικό , το έμφυτο αντίδοτό μας στο δηλητήριο της Λύπης, του ενός από τα αναπόφευκτα στο βίο μας, “θανάσιμα αμαρτήματα”. Μας έχει αυτό απομείνει ως ανάμνηση χαράς, θέλω να πω, εκείνης του απωλεσθέντος παραδείσου μας”.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr