«Οχι» από αντιπολίτευση στην πρόταση Σαμαρά

Απορρίπτουν με ανακοινώσεις τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης την συναινετική πρόταση Σαμαρά για υπέρβαση της κρίσης, με εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος και ορισμό εκλογών έως το τέλος του χρόνου. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «φοβάται την κρίση του λαού, αλλά δεν θα την αποφύγει», ενώ αρνητικές ήταν και οι αντιδράσεις ΑΝΕΛ-ΔΗΜΑΡ.

 

Ο κ. Σαμαράς καθώς συνειδητοποιεί ότι δεν συγκεντρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός των 180 ψήφων, «επαναλαμβάνει τις ήδη γνωστές του θέσεις διανθισμένες για άλλη μια φορά με αρκετή δόση επιθέσεων εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ» απαντά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην συναινετική πρόταση του πρωθυπουργού

 

Ο πρωθυπουργός «φοβάται την κρίση του ελληνικού λαού που δεν θα μπορέσει τελικώς να αποφύγει» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η μόνη λύση είναι οι εκλογές. Παράλληλα, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη σημερινή του δήλωση ο πρωθυπουργός επιδιώκει την άμεση εκλογή Προέδρου για «να εφαρμοσθούν όλα εκείνα τα μέτρα που έχει συμφωνήσει με την τρόικα και περιέχονται στο γνωστό mail Χαρδούβελη» και υποστηρίζει ότι ο τόπος «έχει ανάγκη από μια νέα ισχυρή κυβέρνηση».

 

«Η ΔΗΜΑΡ με αποφάσεις του Συνεδρίου και των Οργάνων της έχει ταχθεί κατά της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, με το σκεπτικό ότι δεν πρέπει να συνεχισθούν οι πολιτικές που εγκλωβίζουν την κοινωνία και την οικονομία σε τέλμα», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, προσθέτοντας ότι η «παράταση του βίου της σημερινής κυβέρνησης σημαίνει παράταση αυτών ακριβώς των αδιέξοδων πολιτικών».

 

«Η χώρα έχει ανάγκη πολιτικής αλλαγής. Έχει ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

«Μετά την αποτυχία προσέλκυσης βουλευτών, με προσκλήσεις, απειλές και απόπειρες χρηματισμού, ο κ. Σαμαράς βγάζει στο σφυρί υπουργικούς θώκους. Πρέπει να αντιληφθεί ότι αποτελεί παρελθόν για τη χώρα. Ήρθε η ώρα να επιστρέψει στην πολιτική του ερημιά» δηλώνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.