Έδειραν πάλι τον Ξηρό στη φυλακή

Δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες έγινε στόχος επίθεσης ο φυλακισμένος τρομοκράτης, παρότι κρατείται μέσα στις φυλακές Δομοκού, όπου υποτίθεται ότι υπάρχουν ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

 

Μετά τον ξυλοδαρμό του από τον ισοβίτη Βασίλη Βαρελά, ο Χριστόδουλος Ξηρός δέχθηκε επίθεση από άλλους συγκρατούμενούς του το μεσημέρι της Κυριακής, αυτή τη φορά από ομάδα συγκρατούμενών του, όπως γράφει η καθημερινή.

Μετά και το νέο συμβάν, η διεύθυνση της φυλακής αποφάσισε την μεταφορά του σε ειδικό κελί μακριά από τις δύο πτέρυγες τύπου Γ, για λόγους ασφαλείας και με τη συγκατάθεση και του ίδιου.

Μάλιστα, αρχικά υπήρξε η ιδέα να τοποθετηθεί σε χώρο όπου κρατούνται και άλλα μέλη της 17 Νοέμβρη, αλλά έθεσε «βέτο» ο Βασίλης Τζωρτζάτος και προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα εγκαταλείφθηκε.

Κατά την ίδια πηγή η πιο πιθανή αιτία του ξυλοδαρμού είναι η κίνηση του Ξηρού να «εξαφανιστεί» κατά την άδειά του πέρυσι τον Ιανουάριο, καθώς αυτή προκάλεσε την αυστηροποίηση των συνθηκών κράτησης και τη δημιουργία των φυλακών τύπου Γ.

Ωστόσο, ειδικά στην περίπτωση του ξυλοδαρμού από τον Βαρελά, ίσως έπαιξαν ρόλο και υποτιμητικά σχόλια του Ξηρού για τους ποινικούς.

 

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη επίθεση ήταν παρόντες και κρατούμενοι του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίοι απλώς παρακολούθησαν το συμβάν χωρίς να επέμβουν.