Ευθύμης Δημάκης: “Όποιος διαφωνεί στο ΣΥΡΙΖΑ, ας αποχωρήσει”

“Αν κάποιος διαφωνεί τελικά με όλα αυτά, η μόνη έντιμη στάση που μπορεί να επιλέξει είναι να αποχωρήσει” δήλωσε στο radio1d.gr και στις ‘Πρωινές κουβέντες’ με τους Πάνο Μπουλιώνη και Κατερίνα Στάμου, ο Ευθύμης Δημάκης, στέλεχος του ΚΚΕ.

 

Αναλύοντας το σκεπτικό του το στέλεχος του ΚΚΕ για την αποχώρηση της Ελλάδος από την ΕΕ και τις διαφορετικές απόψεις που επικρατούν μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ είπε “όλοι αυτοί οι οποίοι έχουνε διαφωνίες μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ,προεκλογικά πάντως βάλανε την πλάτη και συμφωνήσαν στο βασικό” και πρόσθεσε πως για το ΚΚΕ “σαν κόκκινη γραμμή βάζουμε – από τη στιγμή που συμφωνείς με όλο αυτό το περιεχόμενο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οικοδόμημα που μας έχει φέρει σε αυτή την κατάσταση, μπορεί να διαφωνείς επιμέρους σε κάποια αλλά. Όταν συμφωνείς στο κύριο, θα επιλέξεις την κρίσιμη στιγμή να το ακολουθήσεις” έτσι η έντιμη στάση είναι να αποχωρήσεις σύμφωνα με τον κ.Δημάκη.

 

ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

 

“Το νέο μνημόνιο που ετοιμάζουν για μετά τον Ιούνιο” οι αρμόδιοι της συγκυβέρνησης “πρέπει να το γνωρίζει ο λαός και να πάρει θέση” σύμφωνα με τον κ.Δημάκη και γι’ αυτό το λόγο η συμμετοχή των πολιτών στις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ είναι απαραίτητη για να μπορέσουν να ενημερωθούν για το “τί πραγματικά έρχεται”.

 

Τέλος, κάνοντας λόγο ο Ευθύμης Δημάκης για την άποψη του δημοψηφίσματος που ακούγεται κατά καιρούς αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους επεσήμανε “λειτουργεί και σαν εκβιασμός αυτό το επιχείρημα”.

 

Ακούστε την εκπομπή:

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr