Εξαρθρώθηκε η σπείρα με τις Γεωργιανές υπηρέτριες και αποκλειστικές

Με «δούρειο ίππο» ομοεθνείς τους γυναίκες που βρίσκονταν σε χώρους ηλιωμένων ως οικιακές βοηθοί ή αποκλειστικές νοσοκόμες, Γεωργιανοί λήστευαν κατοικίες, όπως διαπιστώθηκε με την εξάρθρωση της σπείρας από την Ασφάλεια Αττικής.

 

Οι διαρρήκτες προσέγγιζαν οικιακές βοηθούς και αποκλειστικές νοσοκόμες σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια όπου συχνάζουν και με δέλεαρ μερίδιο από τα κλοπιμαία, τις έπειθαν να συμμετέχουν στις ληστείες.

 

Δύο περιπτώσεις έχουν ήδη συνδεθεί με την δράση της συγκεκριμένης σπείρας, την οποία αποτελούσαν τουλάχιστον οι 11 συλληφθέντες, επτά άνδρες και τέσσερις γυναίκες.

 

Στην πρώτη περίπτωση, στα μέσα Ιανουαρίου μία από της γυναίκες που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός σε 74χρονο στην Αγία Παρασκευή, του χορήγησε υπνωτικά χάπια και ενώ αυτός είχε ναρκωθεί οι συνεργοί της μπήκαν στην κατοικία και αφαίρεσαν ποσό 3.600 ευρώ.

 

Στην δεύτερη περίπτωση, εισέβαλαν σε κατοικία 83χρονης στο Μαρούσι και με την απειλή μαχαιριού και σωματική βία της απέσπασαν 2.000 ευρώ.

 

Η συνήθης πρακτική που ακολουθούσε η σπείρα προέβλεπε ότι οι γυναίκες συνέχιζαν να εργάζονται για τα θύματα για ένα εύλογο διάστημα μετά τις κλοπές, ώστε να μην κινήσουν υποψίες.