Εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις απάτης σε βάρος ιδιοκτητών αρτοζαχαροπλαστείων, παιδοτόπου και θεάτρου

Πολυάριθμες υποθέσεις απάτης σε βάρος ιδιοκτητών επιχειρήσεων, από υποτιθέμενο υπάλληλο τμήματος μάρκετινγκ αλυσίδας σούπερ μάρκετ, εξιχνιάσθηκαν από τη συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς.

 

Πρόκειται για 42χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης κατ΄εξακολούθηση.

 

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα Αυγούστου – Νοεμβρίου 2014, ο 42χρονος προσέγγισε ιδιοκτήτες καταστημάτων κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, (πρατηρίων άρτου, ζαχαροπλαστείων, παιδότοπου και θεάτρου), με την υποτιθέμενη ιδιότητα του υπαλλήλου αλυσίδας υπεραγοράς.

 

Στη συνέχεια, παρέθετε συγκεκριμένη συμφωνία, που αφορούσε είτε σε αγορά προϊόντων (κυρίως τρόφιμα και ποτά) από τα καταστήματα των θυμάτων, είτε σε διαφήμιση των επιχειρήσεών τους, είτε σε παραχώρηση των χώρων για προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο υποτίθεται ότι θα διεξάγονταν διάφορες εκδηλώσεις (διαγωνισμοί σκάκι – τάβλι, σεμινάρια κ.α.).

 

Για την επικύρωση της σχετικής συμφωνίας, ο 42χρονος ζητούσε από καθέναν από τους 11 ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που προσέγγισε, χρηματικό ποσό, το οποίο κυμαινόταν μεταξύ 20 ως 30 ευρώ.

 

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.