Τριάντα τρεις συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη

Στη σύλληψη τριάντα τριών ατόμων προχώρησαν περιπολούντες αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ., οι οποίοι κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποίησαν συντονισμένους ελέγχους, στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

 

Αναλυτικότερα αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών, Κρατικού Αερολιμένα και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν:

 

  • 10 άτομα για παράβαση Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών. Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και ηρωίνης.

 

  • 2 άτομα για παράβαση Νόμου περί Παιγνίων. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, διαπιστώθηκε εγκατάσταση και λειτουργία (26) Η/Υ, σε έναν εκ των οποίων διενεργούταν, παράνομα, παίγνια. Συνελήφθη ο 55χρονος υπεύθυνος της επιχείρησης και ο παίκτης.

 

  •  1 άτομο για κλοπή.

 

  • 6 άτομα διότι στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

 

  • 3 άτομα για παράβαση Νόμου Περί Όπλων. Σε βάρος τους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

 

  • 1 άτομο για παράβαση Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν (258) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα.

 

  • 2 άτομα για παράνομη άσκηση υπαίθριου εμπορίου.

 

  • 8 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 34χρονου ημεδαπού, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εχεδώρου, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (8) ετών.

 

Ο δράστης, με τη βοήθεια συνεργών του, τον Φεβρουάριο του 2008, αφαίρεσε αρχικά πινακίδα κυκλοφορίας σταθμευμένου αυτοκινήτου, από την περιοχή του Ν. Ρυσίου, που τοποθέτησε σε έτερο όχημα, με το οποίο μετέβη στην περιοχή της Καρδίας. Εκεί, με τη χρήση σιδηρολοστού, διέρρηξαν την κεντρική είσοδο και τις μπαλκονόπορτες τριών (3) οικιών, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και κοσμημάτων.  

 

 

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.