Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, όπου στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις από 8 έως και 9 μποφόρ. 

Τη Δευτέρα στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα προβλέπονται βροχές, καταιγίδες κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα αυτά κατά τόπους θα είναι ισχυρά και βαθμιαία θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. 

Από τις απογευματινές ώρες χιόνια θα πέσουν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Πελοποννήσου και ορεινές της Κρήτης, ενώ παράλληλα θα επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι 8-9 μποφόρ. 

Σταδιακά και μέχρι τη νύχτα τα φαινόμενα στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα θα εξασθενήσουν. 

Την Τρίτη προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν κατά περιόδους στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και στα νοτιότερα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, αλλά βαθμιαία την Τετάρτη τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. 
 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

MΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ 

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. 
ΑΝΕΜΟΙ: Στη Μακεδονία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και αργά το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στη Θράκη νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 βαθμιαία 5 με 7 και το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από -1 έως 9 βαθμούς Κελσίου. 

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

ΚΑΙΡΟΣ: Αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στις νοτιότερες περιοχές νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Από το μεσημέρι βαθμιαία βελτίωση αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα. 
ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιδουτιοί 5 με 6 μποφόρ που βαθμιαία απο΄τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Σε περαιτέρω πτώση από το βράδυ. 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ημιορεινές περιοχές και καταιγίδες σε θαλάσσιες περιοχές. Εξασθένηση των φαινομένων στις βορειότερες περιοχές. 
ΑΝΕΜΟΙ: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ που από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σε 9 μποφόρ. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Σημαντική πτώση από το απόγευμα. 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ 

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Το βράδυ χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. 
ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους 8 με 9 μποφόρ. 
Θερμοκασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση από το βράδυ. 

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες κατά τόπους έντονες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις το βράδυ στις βορειότερες περιοχές. Χιονοπτώσεις το βράδυ στις βορειότερες περιοχές. 
ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοδυτικοί 6 με 8 που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 8 με 9 μποφόρ. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Στα νότια από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 5 έως 10 βαθμούς. Σε πραιτέρω πτώση από το βράδυ. 

ΑΤΤΙΚΗ 

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν, θα σημειωθούν καταιγίδες και το βράδυ χιόνια στα γύρω ορεινά. Εξασθένη των φαινομένων τη νύχτα. 
ΑΝΕΜΟΙ: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σε 9 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Σημαντική πτώση από το απόγευμα. 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Πρόσκαιρες χιονοτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα. 
ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Απο 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.