Εμπαίζουν τον λαό κυβέρνηση-τράπεζες δήθεν για διαγραφή δανείων

Με πηχιαίους τίτλους τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά τα μνημονιακά (σίγουρα πάντως όχι τα αντικειμενικά) στάζουν μέλι για τον….φιλεύσπλαχνο διοικητή της Τράπεζας Πειραιώς διότι «χαρίζει» δάνεια έως το ποσό των 20.000 ευρώ σε όσους υπαχθούν στον νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Εξηγούμε ότι ήδη η Πειραιώς έχει πάρει και με το παραπάνω τα λεφτά της από τον λαό απευθείας ενώ ο νόμος ουσιαστικά αφορά κυρίως αλλοδαπούς και όχι Ελληνες. 

 

Πολιτική εξουσία και τραπεζοκρατία ουσιαστικά εμπαίζουν τον ελληνικό λαό παραπλανώντας τον πλήρως με την αιτιολογία ότι από κονού συνεργάζονται για να περιορίσουν τα εγκλήματα που διαπράττουν σε βάρος του. 

Οποιος υπαχθεί στον νόμο 4320/2015 ανακοίνωσε η Πειραιώς θα έχει τα εξής «δωράκια»:

 

Ολική διαγραφή των συνολικών οφειλών τους για όλα τα Καταναλωτικά Δάνεια και τις Κάρτες έως το ποσό των 20.000€.

 

Πάγωμα των στεγαστικών δανείων τους και διαγραφή των τόκων τους, για όσο διάστημα υπάγονται στις διατάξεις του Νόμου.

 

Με έναν αστερίσκο όμως. Επί του παρόντος οι παροχές του Νόμου ισχύουν μέχρι 31/12/2015. Μετά δεν ξέρουμε τί θα γίνει…Μπορεί δηλαδή αν έχετε ήδη υπαχθεί στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αλλά αποσυρθείτε για να υπαχθείτε στον νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης -αν αυτός αποτύχει – να παγιδευθείτε στα δίχτυα της Πειραιώς και να παραμείνει απροστάτευτη η ακίνητη περιουσία σας. 

 

Ακόμη και αν υπαχθεί κανείς στον νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, πρέπει να καταθέσει δικαιολογητικά στην Πειραιώς:

 

-το σχετικό αποδεικτικό ένταξης στο Ν. 4320/2015

-το εκκαθαριστικό σημείωμα εφορίας του 2014 (χρήση 2013)
-το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ

 

Το παράδειγμα της Πειραιώς θα ακολουθήσουν και άλλες τράπεζες. Ολα παρουσιάζονται τέλεια. Ομως, δεν είναι ακριβώς έτσι. 

 

Πρώτον, ήδη οι τράπεζες και ειδικά η Πειραιώς έχουν μια χαρά πάρει πίσω τα λεφτά τους. Ας μην ξεχνάμε τα τελευταία δωράκια της κυβέρνησης προς την τραπεζοκρατία με την δωρεά του καλού τμήματος της συνεταιριστικής Πανελλήνιας Τράπεζας στην Πειραιώς που είναι το τελευταίο σε μια σειρά οικονομικών σκανδάλων (ανακεφαλαιοποιήσεις, απορροφήσεις εσκεμμένα υποβαθμισμένων χρηματιπιστωτικών οργανισμών, υπερτοκογλυφικά δάνεια) που τα φορτώνουν στον λαό οι εξουσιαστές. 

 

Δεύτερον, πρόκειται για δάνεια που έτσι κι αλλιώς δεν θα εξοφλούνταν ποτέ και ήδη δανειολήπτες που δεν έχουν να πληρώσουν, έχουν υπαχθεί στον νόμο 3869/2010 και για να τους χαρίσει η Πειραιώς τα δάνεια πρέπει τώρα να αποσυρθούν από τον νόμο αυτόν που αποτελεί τη μόνη ασπίδα για την προστασία της κατοικίας τους και να υπαχθούν στον νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Ουσιαστικά, λοιπόν η Πειραιώς επιδιώκει πίσω από το προσωπείο της φιλανθρωπίας να εξοντώσει τον μεγαλύτερο εχθρό της τραπεζοκρατίας που είναι ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Πρόκειται για προπομπό της τελικής επίθεσης της πολιτικής εξουσίας και της τραπεζοκρατίας στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, στον οποίο θέλουν με κάθε τρόπο επί χρόνια να ρίξουν ταφόπλακα αλλά δεν το πετυχαίνουν λόγω της λαϊκής αντίδρασης καθώς ο νόμος 3869/2010 είναι ο μόνος που εξασφαλίζει την προστασία πρώτης κατοικίας. 

 

Τρίτον, ο νόμος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης δεν διαφέρει σε κάτι από τους νόμους που περνούσαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις και ουσιαστικά δεν ωφελούσαν τον ελληνικό λαό αλλά εξυπηρετούσαν συγκεκριμένα συμφέροντα. Στην περίπτωση του νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, οι πλέον ωφελημένοι θα είναι οι αλλοδαποί και όχι οι Ελληνες.

 

Νόμος υπέρ… ποιών;

 

Αν εξετάσει κανείς διεξοδικά τον νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, εύκολα θα διαπιστώσει ότι η μία προϋπόθεση αντικρούει την άλλη και τελικά οι μόνοι που μπορούν να επωφεληθούν είναι εκείνοι που πραγματικά δεν έχουν τίποτα.

 

Κι έρχεται μετά ο κατα τα άλλα μεγαλόψυχος αρχιτραπεζίτης της Πειραιώς και με πομπώδες ύφος μιλάει για χάρισμα των μικροδανείων -που ήδη όμως έχουν εξοφληθεί και με το παραπάνω – αρκεί να δηλώσουν οι δικαιούχοι ότι και επισήμως είναι φτωχοί. 

 

Ποιοι όμως μπορούν να υπαχθούν στον νόμο; Ακόμη και μακροχρόνια άνεργοι, αν είναι ιδιοκτήτες κατοικίας που η τιμή της ξεπερνάει κάποιο όριο, δεν θα μπορούν να υπαχθούν.

 

Σε τελική ανάλυση ο νόμος προβλέπει τα μέτρα της δωρεάν επανασύνδεσης και παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, της επιδότησης σίτισης και της επιδότησης ενοικίου και συνοδεύεται με φακέλωμα από την κάρτα πολίτη. Υπολογίζουμε ότι η οικονομική βοήθεια δεν θα ξεπερνά τα 2.000 ευρώ ετησίως. 

 

Ακόμη και μέσα στην κυβέρνηση, υπάρχουν ισχυρισμοί ότι με τον νόμο ουσιαστικά ο ελληνικός λαός θα πληρώνει τη φιλοξενία των αλλοδαπών που είτε είναι πρόσφυγες είτε οικονομικοί μετανάστες. 

 

Ουσιαστικά, κυβέρνηση και τραπεζοκρατία παίζουν με τον πόνο του κόσμου και λαμβάνουν μέτρα που σαφώς δεν ωφελούν τους υπερχρεωμένους και υπερφορολογημένους πολίτες, αλλά εξυπηρετούν άλλες καταστάσεις που συνδέονται με τα οικονομικά εγκλήματα που διαπράττονται καθημερινά μέσω της υπερχρέωσης από τις τράπεζες και των μνημονιακών μέτρων σε βάρος του λαού με στόχο την οικονομική καταστροφή του και τη μετατροπή της Ελλάδας από ανεξάρτητη χώρα σε αποικία χρέους. 

 

Εμείς υπενθυμίζουμε ότι ήδη ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Νίκος Γκαργκάνας, από το 2003 είχε στείλει το μήνυμα στους τραπεζίτες «ας μην γκρινιάζουμε για τα προβληματικά δάνεια, γιατί είναι ήδη υπολογισμένα, αλλά περισσότερο ας μάθουμε από τα παραδείγματα των ΗΠΑ και της Δυτικής Ευρώπης που προηγούνται μερικές δεκαετίες σε αυτό τον τομέα». 

 

Κάτι παραπάνω ήξερε ο Γκαργκάνας για τη σημερινή κατάσταση που οι τραπεζίτες φόρτωσαν τα χρέη τους στον ελληνικό λαό. 

 

Επομένως, όλα τα προβληματικα΄δάνεια είναι εδώ και χρόνια υπολογισμένα από τους τραπεζίτες. Οχι μόνο δεν έχουν χασούρα, αλλά έχουν υπερκέρδη από τα προβληματικά δάνεια, γιατί επιπλέον φόρτωσαν τα δικά τους χρέη στον λαό και τώρα τον εκβιάζουν ότι αν δεν συνεχίσει να τους πληρώνει, θα τον καταστρέψουν οικονομικά, αν και ήδη το πράττουν. 

 

Ας πτωχεύσουν οι τράπεζες, όχι ο λαός

 

Για τον Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος η λύση βρίσκεται στο παράδειγμα του λαού της Ισλανδίας, όπου η πραγματικά εκεί φιλολαϊκή κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στο αίτημα του λαού να αφήσει τις τράπεζες να πτωχεύσουν. Το κράτος ανέλαβε πλήρως τον έλεγχό των τραπεζών και σήμερα ο λαός της Ισλανδίας απολαμβάνει τις ελευθερίες του την ώρα που ο λαός της Ελλάδας παραμένει υπόδουλος των κερδοσκόπων παρά τις απέλπιδες προσπάθειές του να έρθει σε ρήξη μαζί τους με τελευταία απόπειρα να εκλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ με την -προεκλογικά- αντιμνημονιακή ρητορική στην κυβέρνηση. Δυστυχώς η κοροϊδία συνεχίζεται, αλλά κι εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα για αυτό ας παραμείνουμε ενωμένοι!

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr